Yhdysvaltain olympiajoukkueen taitoluistelija Adam Rippon arvosteli vasta rankasti maansa varapresidenttiä Mike Penceä hänen homovastaisista mielipiteistään. Amerikkalaismedia uutisoi, että miesten välillä oli huomattavan paha ristiriita. Pence kuitenkin vastasi huhuihin torstaina Twitterissä, ja vakuutteli tukevansa Ripponia kisoissa.

Avoimesti homoseksuaali Rippon oli pahoittanut mielensä kuultuaan siitä, että Pence oli vuonna 2000 tukenut taloudellisesti homoseksuaalien käännytysterapiaa tekevää organisaatiota. Donald Trumpin varapresidenttinä toimiva republikaanipoliitikko on tunnettu äärimmäisen vanhoillisista mielipiteistään, joita hän on jakanut säännöllisesti julkisuudessa.

Konservatiivisuudestaan huolimatta varapresidentti osoitti tukea urheilutähdelle tuoreessa Twitter-päivityksessään. Pencen mukaan Ripponin ei kannattaisi seurata ”valemedioiksi” Trumpin leirissä usein haukuttuja joukkotiedotusvälineitä.

Vice President Mike Pence Archived

@VP45
.@Adaripp I want you to know we are FOR YOU. Don’t let fake news distract you. I am proud of you and ALL OF OUR GREAT athletes and my only hope for you and all of #TeamUSA is to bring home the gold. Go get ‘em!

Vice President Mike Pence Archived

@VP45
Headed to the Olympics to cheer on #TeamUSA. One reporter trying to distort 18 yr old nonstory to sow seeds of division. We won’t let that happen! #FAKENEWS. Our athletes are the best in the world and we are for ALL of them! #TEAMUSA