Norjalaisen alppihiihtotähden Henrik Kristoffersenin pitkäaikainen kiista maansa hiihtoliiton kanssa on nyt edennyt aina Oslon käräjäoikeuteen asti.

Jos alppihiihdon tekniikkalajien erikoismies ei saa oikeudesta itseään tyydyttävää päätöstä, aikoo hän vaatia liitolta yli 1,5 miljoonan euron korvauksia.

Tarinan taustalla on Kristoffersenin vaatimus saada käyttää henkilökohtaisen sponsorinsa Red Bullin logoa kilpailukypärässään.

Koska liitto ei ole suostunut urheilijan vaatimuksiin, on hän välillä jopa jättänyt maailmancupin osakilpailuja väliin. Liitto puolestaan on vastannut tähän pudottamalla Kristoffersenin viime kaudella pois maajoukkueen harjoitusringistä usean kuukauden ajaksi.

Nyt asiaa siis tullaan puimaan oikeudessa, jossa urheilijan edustajat aikovat vedota liiton ratkaisuun antaa maan toisen alppitähden, Aksel Lund Svindalin, käyttää oman sponsorinsa kypärää kilpailuissa.

Ratkaisua asiassa odotetaan noin kolmen kuukauden kuluessa.

– Tässä on kyse koko liiton tavasta myöntää tehdä sponsorisopimuksia, ei vain logosta kypärässä, Kristoffersenin lakimies Arne Arnesen sanoi.

Lähde: Aftonbladet