Entinen ruotsalaisampumahiihtäjä Carl-Johan Bergman arvostelee Dagbladetin haastattelussa voimakkaasti astmalääkkeiden liiallista leviämistä hiihtourheilussa.

Syyttävän sormensa Bergman osoittaa varsinkin norjalaisiin ja erityisesti maan erääseen hiihtotähteen.

Martin Johnsrud Sundbyn tapaisten urheilijoiden pitäisi katsoa itseään peilistä. On toki vaikeaa päästä täysin eroon lääkkeiden käytöstä, mutta jos minun tyttärieni pitäisi hengittää suolavesikosteutus tullakseen paremmaksi, epäröisin haluaisinko heistä sittenkään huippu-urheilijoita, Bergman totesi

Alle kaksi vuotta sitten Sundby sai kahden kuukauden kilpailukiellon liiallisesta astmalääkkeen käytöstä ja keskustelu on ollut pinnalla siitä lähtien.

Bergman sanoo toivovansa lisää läpinäkyvyyttä sekä lääkkeiden käyttäjien, että liittojen puolelta.

– Miksi otan tätä lääkettä, onko selvitetty että se parantaa minua? Kaikkien osapuolten täytyisi olla avoimempia tässä asiassa, hän sanoo.

Entinen ampumahiihtotähti on palava puhtaan urheilun puolestapuhuja ja kertoo lehden haastattelussa kuinka kipeältä tuntui, kun Eposta sittemmin kärynnyt venäläinen Aleksandr Loginov pudotti hänet palkintopallilta Bergmanin uran viimeisessä kilpailussa vuonna 2014.

Hän tervehtii myös ilolla Ruotsin uuden ampumahiihtotähden Sebastian Samuelssonin päätöstä jättää kauden päätösosakilpailut Venäjän Tjumenissa väliin (uutinen), kutsuen sitä rohkeaksi ratkaisuksi.