Pyeongchangin olympialaisissa rajun ryöpytyksen kohteeksi joutunut pikaluistelija Kim Bo-reum on hakeutunut hoitoon ahdistuksen vuoksi.

Kim joutui olympialaisten aikaan korealaisten lynkkaamaksi naisten joukkuekisan jälkimainingeissa. Kotiyleisön suosikki Etelä-Korea jäi kilpailussa seitsemänneksi.

Kisan päätteeksi Kim sekä Park Ji-woo vierittivät syyn heikosta menestyksestä joukkuekaverinsa Noh Seon-yeongin harteille. Noh purskahti itkuun suorassa lähetyksessä sen jälkeen, kun hänen joukkuekaverinsa olivat nolanneet hänet.

Selkkaus johti siihen, että yli 600 000 korealaista allekirjoitti vetoomuksen, jossa vaadittiin sekä Kimin että Parkin erottamista Etelä-Korean maajoukkueesta kiusaamisen takia.

Valtava negatiivinen julkisuus on jättänyt jälkensä Kimiin. Urheilija on joutunut hakemaan apua henkisiin ongelmiin.

– Kim on valittanut henkisestä ahdistuksesta ja hermostuneisuudesta olympialaisten jälkeen. Kimin olympialaisista saama trauma on suurempi kuin luulimme. Myös hänen äitinsä ahdistui suuresti ja he hakeutuivat yhdessä sairaalaan lääkärin suosituksesta, luistelijan edustajan tiedotteessa kerrotaan.

Kim ylsi Pyeongchangin kisoissa hopealle naisten yhteislähtökilpailussa. Palkintojenjakotilaisuudessa luistelija polvistui yleisön edessä ja useat tulkitsivat tämän anteeksipyynnöksi. Se ei kuitenkaan lieventänyt korealaisten vihaa.

– Tuollaisille kiusaajille ei pidä koskaan antaa anteeksi, olivatpa he sitten koulussa, työpaikoilla tai urheilussa. Sanon tämän koulukiusaamisen uhrina, eräs kirjoittaja sauhusi verkossa AFP:n mukaan.