Vain kaksi ottelua voittanut ja jopa 52 mittelöä ammattilaisurallaan hävinnyt Robin Deakin on kantanut jo vuosien ajan ylpeästi ”Britannian huonoimman nyrkkeilijän” arvonimeä. Nyt kehien konkari ilmoitti jäävänsä viimein eläkkeelle, ja naureskeli omalle uralleen humoristisessa jäähyväisviestissä.

Deakin julkaisi sunnuntaina Twitter-päivityksen, jossa hän ilmoitti menettäneensä jo tarpeeksi aivosoluja nyrkkeilykehässä. Hurjan määrän otteluita urallaan hävinnyt britti hehkutti kuitenkin sitä, että oli uskaltautunut kehään maailmanmestarin ja muiden kärkiluokan ottelijoiden kanssa.

31-vuotiaan Sussexin kasvatin ottelutilasto on kieltämättä varsin karua katseltavaa. Mies on voittanut 12-vuotisen uransa aikana vain kahdesti – ensimmäisen kerran vuonna 2006 ja seuraavan kerran miltei kymmenen vuotta myöhemmin vuonna 2015.

Kaikki muut ottelut ovat olleet rankkoja selkäsaunoja. Deakin on BoxRecin ylemmän kevytsarjan maailmanrankingissa 1968. sijalla, joka on vain kaksi sijoitusta painoluokan maailman huonoimman ottelijan sijan yläpuolella.