Tenniksen maailmanlistalla parhaimmillaan kakkosena komeillut Tommy Haas on ilmoittanut virallisesti uransa loppumisesta.

Haas ei ole pelannut sitten viime kesän. Hänen viimeiseksi päänahakseen jäi maailmanlistan ykkönen Roger Federer. Haas kukisti Federerin Stuttgartin ATP-turnauksen toisella kierroksella viime kesäkuussa.

39-vuotias Haas kertoi lopettamisestaan Indian Wellsin turnauksessa.

– Pidän itseäni erittäin onnekkaana, että pystyin pelaamaan tennistä ammatikseni yli kaksi vuosikymmentä. Se antoi minulle rakkaita ihmissuhteita, kyvyn matkustaa maailmalla ja mahdollisuuksia luoda uskomattomia muistoja, Haas tunnelmoi.

Haas komeili maailmanlistalla kakkosena toukokuussa 2002. Saksalainen voitti urallaan 15 ATP-turnausta. Grand Slam -turnauksissa hän ylsi neljästi välieriin, muttei koskaan finaaliin. Sydneyn olympialaisissa 2000 hän ylsi hopealle taivuttuaan loppuottelussa Jevgeni Kafelnikoville.