Englantilainen rugbytähti Scott Moore on saanut vuoden ja 11 kuukauden vankeustuomion lokakuun 2016 tapahtumista, kun hän vastusti poliisin pidätystä takaa-ajon jälkeen.

Tilanne lähti liikkeelle, kun 30-vuotias Moore ohitteli autoja holtittomasti rajulla ylinopeudella ja sai poliisin peräänsä. Kovimmillaan 240 kilometrin tuntivauhtia paahtaneen entisen maajoukkuepelaajan auto saatiin pysäytettyä vasta hänen ajettuaan umpikujaan.

Sen jälkeen kesti vielä lähes tunnin, ennen kuin poliisit saivat Mooren pidätettyä. Vaiherikkaan taistelun tuoksinnassa virkavalta käytti useita kertoja etälamautinta, jonka hurjistunut urheilja nappasi myös välillä itselleen.

Lopulta mies saatiin kolmen poliisin voimin taltutettua ja tilanne oli ohi.

Pidätyksessä olleet kokeneet poliisit kertoivat oikeudessa tilanteen olleen vaarallisin ja fyysisin mitä heidän urallaan oli koskaan tapahtunut.

Moorea pidettiin aikanaan yhtenä lajin lahjakkaimmista pelaajista ja hän teki debyyttinsä Englannin Superliigassa jo 16-vuotiaana. Uransa mies päätti viime kauteen. Hän joutui jatkuviin ongelmiin poliisin kanssa jo aktiiviaikoinaan.

Katso poliisiauton turvakamerakuvaa takaa-ajosta Mirror-lehden verkkosivulta täältä

Lähde: Mirror