Vapaaottelija Paul Craig teki huikean suorituksen UFC Fight Night 127 -tapahtumassa Lontoossa.

Craig kohtasi kevyen raskassarjan ottelussa Magomed Ankalajevin. Ottelu kääntyi päälaelleen aivan kolmannen erän viimeisillä sekunneilla.

25-vuotias venäläinen hallitsi ottelun kulkua käytännössä koko ajan. Kun matsia oli jäljellä vain kymmenen sekuntia, Craig oli selällään matossa ja Ankalajev tämän päällä.

Silmänräpäyksessä Craig onnistui nappaamaan vastustajan pään jalkojensa väliin ns. kolmikuristukseen eli triangle-chokeen. Pihdeissä ollut Ankalajev joutui taputtamaan luovutuksen merkiksi ja ottelukello pysähtyi aikaan 4.59.

– Uskomatonta! En ole koskaan nähnyt näin nopeaa käännöstä, selostaja huudahti matsin ratkettua.

Mikäli Ankalajev olisi kestänyt vielä sekunnin, niin hän olisi voittanut. Jokaisen kolmen tuomarin papereissa Ankalajevin johti ottelua pistein 20-18 kahden erän jälkeen. Hän olisi ottanut voiton yksimielisellä tuomaripäätöksellä, jos vain olisi kestänyt päätössummeriin asti.

Craigilla oli mielessään jo selvä suunnitelma voiton juhlistamiseksi.

– Aion viedä lapset Disneylandiin ja antaa heille jotain erityistä korvaukseksi kaikesta käyttämästäni ajasta harjoitteluun ja valmistautumiseen, Craig sanoi UFC:n mukaan.

30-vuotias Craig on ottanut ammattilaisena 12 ottelusta kymmenen voittoa. Ankalajeville ottelu oli UFC-debyytti. Tätä ennen hän oli voittanut kaikki yhdeksän otteluaan.