Kenian odotettua heikompi menestys sisäratojen hallimestaruuskilpailussa on herättänyt kosolti hämmennystä urheilijoiden ja valmentajien parissa.

Kenia on kuulunut jo vuosikausia yleisurheilun mahtimaihin. Keskipitkien ja pitkien juoksumatkojen erityisosaamisesta tunnettu Kenia on yleisurheilun MM-kisojen kaikkien aikojen mitalitaulukon kakkonen Yhdysvaltojen jälkeen.

Äskettäin Birminghamissa pidetyt sisäratojen MM-kilpailut menivät kenialaisten vinkkelistä täysin penkin alle. Maan ainoan mitalin toi miesten 3000 metrillä kolmanneksi yltänyt Bethwell Birgen.

Mitalitaulukossa Kenia sijoittui huonommin kuin vaikkapa Burundi ja Viro. Heikko menestys on nostattanut epäuskoa ja vihaa kenialaisissa, Daily Nation uutisoi.

Eräs anonyymisti haastateltu Kenian joukkueen toimihenkilö meni liki sanattomaksi kuvaillessaan romahdusta.

– Viimeksi kun jäimme ilman kultamitaleita, niin urheilijamme eivät olleet tarpeeksi vahvoja. Tänä vuonna meillä ei ole muuta merkittävää kilpailua kuin Kansainyhteisön kisat, hämmentynyt toimihenkilö totesi.

1500 metrillä viidenneksi Birminghamissa sijoittunut Winny Chebet syyttää Daily Nationin mukaan joitakin kenialaisurheilijoita liiallisesta tyytyväisyydestä.