Uransa kuluneeseen kauteen päättänyt Lowell Bailey on hämmentynyt ampumahiihdon dopingselkkauksesta.

Yhdysvaltalainen ampumahiihtäjä päätti kilpauransa maaliskuussa (uutinen). Bailey voitti normaalimatkan maailmanmestaruuden Hochfilzenin MM-kilpailuissa 2017.

36-vuotias amerikkalainen ei osallistunut maailmancupin päätöstapahtumaan Venäjän Tjumenissa. Bailey ja koko Yhdysvaltain joukkue boikotoi Kansainvälisen ampumahiihdon päätöstä pitää kisat Venäjällä, vaikka maan valtiojohtoinen dopingjärjestelmä on paljastunut.

Uransa viimeisinä vuosina Bailey on puhunut mediassa usein puhtaan urheilun puolesta.

– Puhdas urheilu on ollut minulle aina todella tärkeää urheilijana. Käänteentekevä hetki oli ns. McLarenin raportti. Se vahvisti kaikki väitteet suurimmasta dopingskandaalista lajimme historiassa, Bailey sanoo Yhdysvaltain antidopingjärjestö USADA:n verkkosivuilla.

– Rehellisesti sanottuna olin kauhistunut McLarenin raportin tuloksista. Urheilijat, joita vastaan olin kilpaillut, olivat huijanneet aktiivisesti tai olleet osa järjestelmää, Bailey lisäsi.

Bailey ei voinut aiemmin uskoa laajamittaiseen dopingjärjestelmään.

– Olin kyseenalaistanut, että ehkä pari urheilijaa toimi sääntöjen rajamailla. En olisi edes villeimmissäni unissani ajatellut, että toiminnassa oli valtiojohtoinen ja systemaattinen dopingjärjestelmä, Bailey hämmästeli.