Norjalaishiihtäjä Martine Ek Hagen on ilmoittanut lopettavansa uransa vain 27-vuotiaana.

Hagen kertoo tehneesä päätöksensä pääsiäisenä. Aiemmin suunnitelmana oli jatkaa aina seuraaviin, Pekingissä 2022 käytäviin olympialaisiin, mutta miéli muuttui.

– Minulla oli nelivuotissuunnitelma jatkaa 2022 asti, mutta pääsiäisenä alkoi tuntua, ettei motivaatiota kovaan harjoitteluun enää löydy, Hagen kertoi norjalaislehti Dagbladetille.

Hagenin uran paras saavutus oli toinen sija Venäjän Rybinskissa käydyssä maailmancupin osakilpailussa vuonna 2015. Tuolloin norjalainen oli yksi cup-kiertueen lupaavimmista nuorista hiihtäjistä. Samana vuonna hän hiihti myös Falunissa ainoiksi jääneissä aikuisten arvokisoissaan.

Kausina 2016 ja 2017 hän kärsi kuitenkin sairasteluista ja loukkaantumisista, mutta palasi vielä täksi kaudeksi tosissaan laduille. Maailmancupissa hän kilpaili ainoastaan Holmenkollenin 30 kilometrin yhteislähdössä ollen 25.

– Tiedän nyt Holmenkollenin jälkeen mitä seuraavan askeleen ottaminen taas vaatii. Olen ollut korkeammalla tasolla aiemmin, mutten jaksa motivoitua enää päästäkseni sinne uudelleen. Olen tällä hetkellä innostuneempi hiihtoretkistä tuntureille, kuin karsimisesta johonkin kilpailuun, Hagen sanoo.

Siitä, mitä tuore ex-hiihtäjä seuraavaksi aikoo tehdä, ei vielä ole tietoa.

– Se minun täytyy keksiä. Minulla ei ole suunnitelma b:tä. Olen avoin kaikelle, hän toteaa.