Englannin Zharnel Hughes ylitti ensimmäisenä maaliviivan Kansainyhteisön kisojen 200 metrin finaalissa Australian Gold Coastilla ja nappasi tilanteeseen tyypillisesti maansa lipun ja lähti kunniakierrokselle.

Hughes ehti juosta jo radan ympäri juhlien innoissaan voittoa, kun järjestäjät pysäyttivät miehen ja kertoivat surullisen uutisen: hänet oli hylätty.

Englantilaisen finaali lähti hienosti käyntiin ja hän johti selvästi aina viimeiselle 10 metrille asti, mutta epäonnekseen horjahti ja huitaisi tasapainoa hakiessaan vahingossa takaa tullutta Trinidad & Tobagon Jereem Richardsia suoraan kohti kasvoja.

Hughesin lähtiessä surullisesti päättyneelle kunniakierrokselle, aloitti kisan tuomaristo tapauksen tutkinnan, päätyen hetken pohdinnan jälkeen alkuperäisen voittajan hylkäämiseen. Tulkinnan mukaan käden huitaisu – vaikkakin tahaton – esti saman ajan (20,12) saanutta Richardsia suoriutumasta tilanteessa parhaalla mahdollisella tavalla.

Lopullisissa tuloksissa voittajaksi merkittiin Richards, toiseksi Kanadan Aaron Brown ja kolmanneksi pohjoisirlantilainen Leon Reid.

Englanti yritti vielä myöhemmällä vetoomuksella muuttaa tuloksia, siinä kuitenkaan onnistumatta.

Lähteet: BBC, Daily Express