Englantilaisen jalkapallon kattojärjestö FA on myymässä ikonista Wembleyn stadionia NFL-seura Jacksonville Jaguarsin omistajalle Shahid Khanille 800 miljoonan dollarin hintaan.

Pakistanilais-amerikkalainen miljardööri on Sportsmailin mukaan aikeissa perustaa Lontooseen Euroopan ensimmäisen NFL-seuran.

Jalkapallon ystävät ovat olleet raivoissaan suunnitelmista kaupata perinteikästä Englannin maajoukkueen kotikenttää ulkomaiseen omistukseen. Laji-ihmiset ovat tietojen mukaan huolissaan siitä, kuinka paljon Khan laskuttaisi englantilaisilta stadionilla pelaamisesta.

Kansaa närästää myös se mahdollisuus, että Wembleyn nimi muutettaisiin amerikkalaiseen tapaan jonkin kaupallisen sponsorin nimeksi.

67-vuotiaan pohatan tarjous on Sportsmailin sisäpiirilähteiden mukaan niin hulppea, että FA voisi hyväksyä sen sellaisenaan.

Englantilaisen urheilun ympäristö ei ole Khanille aivan vieras. 7,2 miljardin omaisuuden omaava liikemies omistaa NFL:n Jaguarsin lisäksi myös englantilaisen 1. divisioonan Fulhamin seuran.

Lähde: Sportsmail