Rafael Nadalin setä ja entinen päävalmentaja Toni Nadal kertoi Eurosportille, että ottaisi mielellään vastaan mahdollisuuden valmentaa espanjalaistähden kärkihaastajaa Novak Djokovicia.

Vanhempi Nadal jätti alun perin tennistähden valmennustiimin helmikuussa 2017. Hän jätti Rafaelin valmentamisen aiemman apuvalmentajan, entisen maailmanrankingien kärkipelaajan Carlos Moyan vastuulle.

Eron taustalla olivat Rafaelin ailahdelleet otteet viime vuosien ATP-turnauksissa. Vaikka Nadal oli onnistunut pysymään maailmanrankingin kärkikamppailussa, valmentajalle oli alkanut tulla monelta suunnalta painetta väistyä tehtävistään.

Toni Nadal ei ole työskennellyt ammattilaispelaajien valmennustehtävissä viime vuoden jälkeen. Viimeisen vuoden ajan mies on keskittynyt juniorien valmennukseen Rafa Nadal Academyn nimissä.

Tenniskonkari ei ole kuitenkaan sulkenut pois sitä mahdollisuutta, että hän valmentaisi vielä joskus jotakuta muutakin tennistähteä kuin veljenpoikaansa. Eurosport tiedusteli mieheltä, miltä mahdollisuus valmentaa Novak Djokovicia kuulostaisi.

– Ei se varmaan tapahtuisi, mutta hänelle olisi vaikea sanoa ei. Hän on yksi maailman ykkösistä. Olisin mielissäni siitä [mahdollisuudesta]. En menisi hänen kanssaan aivan samoille rajoille kuin veljenpoikani kanssa, mutta matkustaisin mielelläni hänen kanssaan turnauksiin. Se olisi sama kuin pääsisin valmentamaan Real Madridia tai Barcelonaa, Nadal innostui.