Kerroimme jo viime marraskuussa thaimaalaisnyrkkeilijä Wanheng Menayothinista, joka oli vain voiton päässä jenkkitähti Floyd Mayweatherin ennätyksellisestä 50 ammattilaisottelun voitosta.

Viime vuonna ammattinyrkkeilyn voittamattomana jättänyt Mayweather tähtää tätä nykyä vapaaottelukehiin, mutta Wanheng puolestaan ottelee keskiviikkona WBC-liiton korsisarjan MM-ottelussa panamalaista Leroy Estradaa vastaan.

Puitteet ottelulle eivät ehkä ole samanlaiset kuin Mayweatherilla aikoinaan, mutta mikäli thaimaalaisiskijä kotimaansa Nakhon Ratchasimassa käytävän ottelun voittaa, nousee hän samaan 50-0-ottelutilastoon kuin amerikkalainen.

”Kääpiöjättiläiseksi” kutsuttu 157-senttinen ja 47,6 kiloinen Wanheng voi kaunistaa ennätystä vielä pitkään, sillä hän on vasta 32-vuotias.

Täysin vertailukelpoinen mahdollinen ennätys ei Mayweatherin kanssa kuitenkaan ehkä sittenkään ole.

Siinä missä Mayweather on voittanut lajin kaikkien aikojen huippuiskijöitä, kuten Manny Pacquiaon ja Oscar De La Hoyan, löytyy thaimaalaisen voittolistalta viime vuodelta yksi 44 tappion mies ja 2014 24 tappion vastustaja.

– Kaikella kunnioituksella Wanhengille, hän ei ole koskaan voittanut ketään nimimiestä. Lännessä tämä ottelu ei tule olemaan muuta kuin Trivial Pursuit-kysymys, arvostetun The Ring-lehden toimittaja Anson Wainwright sanoi AFP:lle.