Vasta EM-pronssia voittanut painin suomalainen huippulupaus Elias Kuosmanen ylsi huippuvireeseen Moskovossa sotilaiden MM-kisoissa. 22-vuotias järvenpääläinen nappasi kovatasoisessa 97 kilon painoluokan turnauksesta kultaa.

Junioriurallaan alle 17-vuotiaiden ikäluokan maailman- ja Euroopan mestaruuden ja alle 23-vuotiaiden MM- ja EM-hopeaa saavuttanut Kuosmanen päihitti kreikkalais-roomalaisen painityylin turnauksen loppuottelussa Sveitsin Damian Von Euwin upeilla 10-0-lukemin.

Kyseessä on ensimmäinen kerta yli 20 vuoteen, kun suomalainen painija on yltänyt kultamitaliin sotilaiden MM-kisoissa. Viimeksi kirkkainta malmia toi kotiin Mika Sinisalo vuonna 1993.

Suomalaismenestystä nähtiin myös toisessakin painoluokassa. Tero Halmesmäki väänsi kreikkalais-roomalaisen painin 77 kilon sarjasta pronssia.