Suomen yleisurheilun kärkiseurat ovat lähettäneet medialle yhteisen tiedotteen, jossa se ottaa kantaa kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelän rankkaan kritiikkiin Suomen Urheiluliittoa kohtaan. Yleisurheiluseurojen mukaan yleisurheilu ei voi läheskään niin pahoin, kuin Mäkelä väittää.

Uutisoimme aiemmin, että kolmiloikan huippunimi Mäkelä arvosteli näyttävästi sosiaalisessa mediassa SUL:n toimintaa. Yleisurheilutähden mielestä liitto ei tarjoa urheilijoilleen tarpeeksi tukea eikä kykene kasvattamaan tarpeeksi kovan tason huippu-urheilijoita.

Nyt kotimaiset yleisurheiluseurat päättivät avata suunsa. Seurojen ”Yleisurheilu ei voi pahoin!” -nimellä julkaistussa tiedotteessa huomautettiin, että Mäkelän kriitiikki kohdistuu väkisinkin lukuisten pienten seurojen ruohonjuuritason toimintaan.

– Suomen kärkiyleisurheiluseurat ovat erittäin harmissaan Suomen Urheiluliittoon (SUL) julkisuudessa kohdistuneesta voimakkaasta kritiikistä. Kun SUL:n omistavat sadat suomalaiset perinteiset urheiluseurat, pahansuopaisuus kohdistuu väistämättä viiveellä peruskenttätoimintaan, seurat harmittelivat tiedotteessa.

Tiedotteessa korostettiin myös sitä, että suurin osa pienten yleisurheiluseurojen työntekijöistä ovat vapaaehtoisia. Seurat muistuttelivat siitä, etteivät edes maamme suurimmat kärkiseurat pyöri kovin suurilla taloudellisilla resursseilla.

– Yleisurheiluseurat ovat yleishyödyllisiä yhdistyksiä. Niissä toimivat ovat valmiit antamaan osaamisensa seuralleen korvauksetta. Tätä puolta emme ole korostaneet tarpeeksi. Ammattiurheilu on eri asia, mutta aitous on tärkein arvo urheiluseuratyössämme. Sen myönnämme, ettemme ole riittävän selkeästi osanneet kertoa, että yksilöurheilu on myös joukkueurheilua, tiedotteessa vakuutettiin.

Kitkerän tiedotteen allekirjoittivat Helsingin Kisa-Veikot, Jyväskylän Kenttäurheilijat, Tampereen Pyrintö, Lahden Ahkera ja Turun Urheiluliitto.