Viikon päästä alkavaan Kultaiseen Euroopan liigan valmistautuva Suomen miesten lentopallomaajoukkue hävisi lauantaina Wijchenissa Hollannille 0-3 (19-25, 15-25, 17-25).
Kultainen liiga alkaa Suomen miehillä lauantaina 19.5. Mikkelissä ottelulla Suomi – Tšekki. Lohkon muut maat ovat Portugali ja Espanja.
Hollanti-ottelun aloituksessa olivat passari Akseli Lankinen, hakkuri Joonas Jokela, keskipelaajat Markus Kaurto ja Sauli Sinkkonen, yleispelaajat Elviss Krastins ja Sakari Mäkinen sekä libero Lauri Kerminen. Ottelun kestäessä passariksi vaihdettiin Fedor Ivanov ja hakkuriksi Samuli Kaislasalo.
– Hollanti oli vielä kovempi kuin eilen ja hyökkäysvoima oli heillä vahva, maajoukkueen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo totesi.
– Kyllähän se tiedettiin, että meillä on tekemistä, mutta otetaan vastaan, mitä otettavissa on. Näistä peleistä saadaan monelle pelaajalle hyvää oppia. Hyökkäyspeliä meidän pitää kehittää.
– Hollanti-otteluissa oli paljon ilonaiheita. On tärkeää, että otetaan koviin kansainvälisiin peleihin uusia pelaajia mukaan kuten Niklas Breilin, Fedor Ivanov, Akseli Lankinen, Samuli Kaislasalo ja Joonas Jokela. Sakari Mäkinen pelasi kaksi hienoa peliä täällä Hollannissa.
– Näistä peleistä tehdään nyt yhteenvetoa ja lähdetään kohti Tšekkiä, Sammelvuo sanoi.
Lähde: Lentopalloliiton tiedote