Ruotsalaisella pöytätennislegenda Jan-Ove Waldnerilla on yhtiökumppaninsa kanssa suuria suunnitelmia.

He aikovat nimittäin tehdä mailapeli padelista jättimenestyksen Kiinassa.

Waldner itse testasi padelia, joka on eräänlainen yhdistelmä squashia ja tennistä, muutama vuosi sitten ja hurahti lajiin täysin.

– Aiomme avata kenttiä aluksi Pekingiin ja Shanghaihin ja sen jälkeen kaikkialle maahan. Otamme haltuun koko Kiinan markkina-alueen, Waldner kertoo ruotsalaislehti Expressenille.

Hänen mukaansa asioista on jo päästy sopimukseen Kiinan valtion, sekä paikallisen tennisliiton kanssa. Sen mukaan ruotsalaisryhmä saa yksinoikeuden rakentaa padelkenttiä maahan tulevina vuosina. Eikä kyseessä ole mikään pieni projekti.

– Olemme laskeneet, että tulemme rakentamaan noin 100 000 kenttää. Tavoitteemme on saavuttaa lajin suosiossa sulkapallo seuraavan kymmenen vuoden aikana, Waldner toteaa.

Suunnitelma kuulostaa hurjalta, sillä useat sadat miljoonat kiinalaiset pelaavat päivittäin sulkapalloa. Waldnerin liikekumppani Johan Hansson ymmärtää tavoitteen hämmästelyn.

– Tottahan 100 000 kenttää kuulostaa hurjalta, mutta Kiinassa riittää ihmisiä. Me näemme tässä valtavan potentiaalin, mutta olemme silti nöyriä, Hansson toteaa.

Waldner laskee projektin rahallisen arvon liikkuvan noin miljardissa Ruotsin kruunussa (vajaat 100 miljoonaa euroa).

– On selvää, että puhumme valtavista volyymeistä. Jos lajista tulisi suhteessa yhtä suuri, kuin esimerkiksi Espanjassa, pelaisi sitä 140 miljoonaa kiinalaista, hän toteaa.

Waldner näkee lajin viemisessä maahan myös pienen vaaran.

– Kuvittele jos joudun kilpailemaan pöytätenniksen kanssa, hän nauraa.

Ruotsalaislegenda on lajin olympiavoittaja ja kuusinkertainen maailmanmestari.