Kerroimme viime viikolla kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelän kirjoittamasta kolumnista, jossa hän arvosteli rajusti Suomen Urheiluliittoa (SUL) sen toimintatavoista, tai oikeastaan niiden puutteesta.

Hän kertoi joutuneensa kokoamaan valmentajansa kanssa itse oman tiiminsä saadaakseen tietoa huippu-urheilijan tarvitsemista tukipalveluista sen sijaan, että SUL tai Olympiakomitea olisi asiassa auttanut.

SUL:n toimitusjohtaja Jarmo Mäkelä puolustautui loikkatähden purkausta vastaan eilen Ilta-Sanomissa.

– Meidän valmennuksen johto on omalta osaltaan ollut kokoamassa sitä tukihenkilöryhmää, joka Kristiinalla on valmentajan lisäksi. Siellä on ravinto-, fysioterapia- ja lääketieteellistä asiantuntemusta. Minulla on käsitys, että nämä asiat toimivat varsin hyvin nimenomaan Kristiinan kohdalla, Jarmo Mäkelä totesi.

Kristiina Mäkelä ei toimitusjohtajan lausuntoa sulattanut, vaan vastasi siihen kipakasti omalla Facebook-tilillään.

– Valehteleminen on rumaa ja kunnian ottaminen omiin nimiin toisten työstä on vielä rumempaa! SUL ei ole ollut kokoamassa taustatukitiimiäni ravinto/uni/fyssari/lääkäri/mentaalivalmennus puolella lainkaan, hän kirjoittaa.

Kolmiloikkaajan mukaan liitto auttoi häntä nykyisen valmentajan, Tuomas Sallisen, etsinnässä, muttei se hänen mukaansa oikeuta ottamaan kunniaa koko tukitiimin kokoamisesta.

– Voisin nostaa muitakin kohtia tästä jutusta esille mutta nyt ei ole sen aika… tarkoitukseni oli puhua kaikkien urheilijoiden puolesta ja heidän etuaan ajaen, rehellisesti ja suoraan. Toivon sitä myös SUL:n johdolta! Mäkelä päättää kirjoituksensa.

http://