Uutisoimme aiemmin, että meksikolaista entistä nyrkkeilymestaria Orlando Salidoa epäillään 16 oluttölkin varastamisesta ruokakaupasta. Nyt nyrkkisankari väittää, että pidätys oli hänen poliittisten vastustajiensa järjestämä.

Salido on ehdokkaana poliittiseen tehtävään kotiosavaltiossaan Sonorassa. Entinen kolmen painoluokan maailmanmestari uskoo, että hänen taannoinen pidätyksensä oli poliittisten vastustajien junailema julkisuustemppu. Miehen poliittinen kollega välitti Salidon näkemyksen kohutusta tapauksesta medialle.

– Hänet otettiin silmätikuksi, sillä hänellä on todella julkinen asema nyrkkeilytähtenä ja yhtenä puolueemme suurimmista nimistä. Häntä syytetään rikoksesta ja hänet laitettiin todella julkisen oikeusprosessin läpi, jolle ei ole saatu koskaan loppua. Häntä ei koskaan syytetty virallisesti mistään. Se oli vain tempaus, jolla yritettiin tuoda häpeää ja huonoa julkisuutta puolueellemme, Salidon työväen puoluetta edustava Moreno Berry väitti Boxing Scenen haastattelussa.

Meksikolaisiskijä oli aikoinaan yksi Meksikon kuuluisimmista nyrkkeilijöistä. Mies voitti IBF:n höyhensarjan vyön vuonna 2010. Tämän lisäksi hän hallitsi WBO:n höyhensarjan titteliä vuosina 2011-2014 ja saman liiton väliaikaista ylemmän höyhensarjan mestaruutta vuosina 2014-2015.

Viime vuosina Salido ei ole kuitenkaan onnistunut voittamaan ainuttakaan mestaruutta, ja on voittanut viimeisestä viidestä ottelustaan vain yhden. Hän otteli viimeksi viime vuoden joulukuussa, jolloin hän kärsi rankan teknisen tyrmäystappion maanmiehelleen Miguel Románille. Salido kertoi ottelun jälkeen, että harkitsee eläköitymistä lajista.

Lähde: Boxing Scene