Entinen nyrkkeilyn alemman välisarjan maailmanmestari Terry Marsh on saanut pahoinpitelytuomion iskettyään vaalivirkailijaa polvellaan nivusiin maakunnan vaaleissa.

Marsh sai tiistaina tuomion vaalivirkailijan pahoinpitelystä. Entinen huippunyrkkeilijä joutuu maksamaan 600 dollarin sakon, sadan dollarin vahingonkorvaukset ja 680 dollarin oikeusmaksut ja sivukulut.

Erikoisen tapauksen taustalla oli viime vuoden toukokuussa sattunut selkkaus Basildonissa, Essexissä maakuntavaalien äänestyspisteellä.

Marsh oli yrittänyt viedä sääntöjen vastaisesti äänestyspaperia mukanaan pisteeltä. Asian huomattuaan vaalivirkailija Carl Sayonas ryntäsi nyrkkeilyveteraanin perään ja pyrki pysäyttämään häntä voimakeinon.

Nahistelun keskellä Marsh täräytti vaalivirkailijaa polvellaan suoraan sukukalleuksiin. Nyrkkisankaria syytettiin tapauksen jälkeen tapauksen jälkeen sekä pahoinpitelystä että vaalivilpistä.

Vilppisyytteestä luovuttiin kuitenkin myöhemmin. Marshin mukaan hänen tempauksensa taustalla oli mielenilmaus maakuntansa poliittista kenttää vastaan. Nyrkkeilykonkari ei ymmärtänyt, miksi sai tuomion pahoinpitelystä.

– Käytin kohtuullista voimaa yrittäessäni vapauttaa itseäni tilanteesta, joka oli teknisesti pahoinpitely. Käytin vain demokraattista oikeuttani puolustaa itseäni. Koska olin nyrkkeilijä, lyönti olisi ollut varmasti liikaa. Hän vielä nousi iskun jälkeen ylös ja jahtasi minua autolleni asti, Marsh kuvaili tapahtumia.

Marsh kertoi Echo Newsille, että aikoo valittaa tuomiostaan ja haastaa Essexin maakuntavaltuuston oikeuteen ”laittomasta pidätyksestä”.

60-vuotias Marsh voitti urallaan Brittien, Euroopan ja IBF-liiton alemman välisarjan maailmanmestaruuden. Hän jäi voittamattomana eläkkeelle nyrkkeilystä vuonna 1987. Nyrkkeilyuransa jälkeen brittitähti pyrki itsekin mukaan politiikkaan ja tuli tunnetuksi värikkäänä Labour-puolueen ja itsenäisenä ehdokkaana.

Marsh on ollut myös aiemmin syytettynä rikoksesta. Vuonna 1989 häntä syytettiin hänen promoottorinsa Frank Warrenin murhan yrityksestä.

Tapaus liittyi Lontoossa tapahtuneeseen ammuskeluun, johon Marshin epäiltiin osallistuneen. Nyrkkeilykonkari vietti kymmenen kuukautta tutkintavankeudessa, ennen kuin hänet vapautettiin syytteistään oikeudenkäynnissä.

Lähteet: Echo News, The Observer