Miesten tenniksen kärkipelaajiin lukeutuva Novak Djokovic ylsi kaivattuihin huippusuorituksiin Rooman avoimissa. Serbialaistähti hehkutti pelanneensa Italiassa vuoden parhaita otteluitaan.

Vaikka takana oli suorastaan painajaismainen kevät, onnistui Djokovic kääntämään paineensa voimavaroiksi Roomassa. Turnauksen kolmannella kierroksella serbitähti kaatoi espanjalaisen Albert Ramos-Vinolasin vakuuttavin 6-1, 7-5 -lukemin.

Nappisuoritukset ovat maistuneet vaikeista loukkaantumisista koko viimeisen vuoden ajan kärsineelle tennisässälle.

– Olen onnellinen. Minulla ei ole ollut monta tämän tasoista matsia viimeisen vuoden mittaan. Tämä oli varmaan yksi kolmesta ottelusta viimeisen 12 kuukauden aikana, joissa olen pelannut tällä tavalla. Olen pelannut aina aiemminkin hyvin Roomassa ja nyt tuntuu, että jokainen matsi menee koko ajan paremmin, Djokovic iloitsi Ubi Tenniksen haastattelussa.

Seuraavaksi vuorossa ovat Rooman puolivälierät, jossa entisellä maailmanrankingin kärkipelaajalla on vastassaan Japanin rankingykkönen Kei Nishikori.

Tiedossa on kova haaste. Serbialainen otti yhteen Nishikorin kanssa viime viikolla Madridin turnauksen ensimmäisellä kierroksella. Mittelö oli tiukka, mutta kääntyi lopulta Djokovicin eduksi.

Djokovicin aiempi vaikea kyynärpäävamma on vaivannut häntä lähes jokaisessa turnauksessa. Nyt mies ei ole kuitenkaan huolissaan.

– Jos puhutaan kivusta, sitä ei ole ollut. Se on ainakin hyvä asia. Kentän ulkopuolella sitä on edelleen ollut tietyissä tilanteissa. Mutta kentällä sitä ei ole ollut, mikä on tärkeintä. Toivottavasti asia pysyy jatkossakin näin, Djokovic kertoi Tennis World USA:lle.

Lähteet: Tennis World USA, Ubi Tennis