Uutisoimme aiemmin 1500 metrin olympiavoittaja Asbel Kipropin luovuttavan taistelun häntä kohtaan esitettyjä dopingsyytöksiä vastaan. (uutinen)

Vyyhti lähti liikkeelle toukokuussa julkisuuteen tulleesta tiedosta, jonka mukaan kenialainen oli antanut positiivisen, EPO:a sisältäneen dopingnäytteen kilpailukauden ulkopuolella tehdyssä testissä viime marraskuussa.

Nyt Kiprop syyttää Reutersin mukaan lähellään olleiden ihmisten ja maansa hylänneen hänet hetkellä, jolloin olisi kipeästi tarvinnut näiden tukea.

– Ihmiset, joiden luulin tukevan minua ovat hylänneet. Hallitus on hiljaa, liitto on hiljaa, jopa managerini on hiljaa. Kaiken lisäksi muut urheilijat antavat vain moraalista tukea tilanteessa, jossa rahantarve on suuri, Kiprop sanoo.

Kenialainen kiisti perjantaina edelleen syyllistyneensä dopingrikkomukseen ja syytti voimakkaasti Kansainvälisen yleisurheiluliiton (IAAF) urheilun eettisyyttä valvovaa yksikköä (AIU).

– AIU haluaa epätoivoisesti oikeuttaa olemassaolonsa ja on valmis tuomitsemaan syyttömän miehen. Kuinka se voi olla samaan aikaan testaaja, syyttäjä ja tuomari? Jokainen näkee, ettei tämä ole oikein, Kiprop vuodatti.

Kenian yleisurheiluliiton edustaja Barnaba Korir puolusti maan kattojärjestöä asiassa.

– Mitä hän haluaa, että liitto tekisi? Säännöt ovat melko selvät, tapaus on hänen ja AIU:n välinen, emmekä me tai maan hallitus voi asiaan puuttua vaikka haluaisimme, Korir totesi ja jatkoi:

– Miksi hän kaiken lisäksi luovuttaa jos tietää olevansa syytön. Silloinhan täytyisi pikemminkin taistella oikeuksiensa puolesta. Hänen puheensa ovat ristiriidassa aiempiin lausuntoihin.

Kiprop kertoo yrittäneensä saada koko viime viikon manageriaan Federico Rosaa kiinni, mutta tuloksetta.

Taistelun jatkaminen on hänen mukaansa taloudellisesti mahdotonta.

– Kaksi lakimiestä, joihin olin yhteydessä pyysivät molemmat 50 000 puntaa (noin 57 000 euroa). Se on valtava summa rahaa, Kiprop toteaa.