IS: Nooralotta Neziri sai satuttavaa ulkonäkökritiikkiä viime kaudella: ”En ollut ulkoisesti niin timmissä kunnossa”

© Kuva: Juha Tamminen
Nappaa riskitön veto tai talletusbonus Tsekki - Saksa underilla!

100 metrin aitajuoksun Suomen ennätystä nimissään pitävä Nooralotta Neziri eli viime kaudella rankkoja aikoja. Juoksu ei kulkenut huikean kauden 2016 jälkeen ja kropassa vallitsi ylirasitustila.

Viime kesän paras tulos 13,41 jäi tasan kuusi kymmenystä naisen ennätyksestä. Henkistä taakkaa ei helpottanut se, että Neziri alkoi saamaan massoittain negatiivista palautetta. Osa tuli Nezirille suoraan viesteinä, osan hän bongasi Twitteristä.

– En ollut ulkoisesti niin timmissä kunnossa kuin minut on totuttu näkemään. Nyt kaikki varmaan tietävät sen tilanteen taustat, Neziri, 25, sanoi Ilta-Sanomille.

– Jonkun verran tuli palautetta, jossa kritisoitiin, että ongelmat olivat vain omasta motivaatiostani kiinni. Se tuntui hassulta, sillä olin valmis tekemään urheilu-urani eteen isoja uhrauksia. Onneksi pääsin jotenkin sen yli.

Kritiikki sattui.

– Eihän se tunnu koskaan hyvältä. Tiesin kuitenkin, että minulla oli vaikea tilanne, enkä ollut terve. Ajattelin, ettei se ollut normaali tilani. Urheilijana sitä on kohtuullisen itsevarma, joten ehkä sekin auttoi, Neziri pohti.

Nyt Neziri on päässyt kuitenkin vaikeuksista yli ja voi hyvin. Kauden tähän astisen kärkiaikansa Petteri Jousteen valmennettava juoksi Paavo Nurmi Gamesissa, kun kellot pysähtyivät aikaan 13,20. Tuolla ajalla Neziri lunasti lipun elokuisiin Berliinin EM-kisoihin.

Lähde: (IS:n alkuperäinen haastattelu)

 

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…

Nappaa riskitön veto tai talletusbonus Tsekki - Saksa underilla!