Englannin rygbymaajoukkue ei ole voittanut otteluakaan sitten helmikuun alun, jolloin se kaatoi Walesin Lontoossa käydyssä perinteisen Six Nations Championshipin ottelussa.

Lauantaina joukkue pelasi Etelä-Afrikkaa vastaan Johannesburgissa ja johti ottelua parhaimmillaan jo 21 pisteellä, mutta vastustaja tuli takaa ohi voittaen lopulta 42-39.

Tämän jälkeen Englannin joukkueenjohto otti kovat keinot käyttöön, jotta tappioputki päättyisi.

Joukkueen hotelliin tuotiin kokoelma käärmeitä, hämähäkkejä ja muita matelijoita, jotta pelaajat unohtaisivat hetkeksi urheilun ja saisivat muuta ajateltavaa.

– Meillä oli mamboja ja kobria. Jotkut niistä olivat pitkiä ja vihreitä, toiset taas mustavalkoisia. Lisäksi näytillä oli muun muassa tarantulia, joukkueen puolustuksen valmentaja Paul Gustard kertoi Daily Mirrorille.

Osa pelaajista otti tilanteen rauhallisesti, osa taas pelkäsi kuollakseen yllättäviä vierailijoita.

– Ajattelimme järjestää pelaajille mahdollisuuden nauttia olostaan. Meillä oli ohjelmassa grillausta, hyvää ruokaa ja hauskanpitoa, Gustard totesi.

Englanti kohtaa kiertueellaan Etelä-Afrikan vielä kahdesti, seuraava ottelu on ensi lauantaina Bloemfonteinissa.

– Emme aloittaneet tätä ottelusarjaa kuten olisimme toivoneet, mutta voimme yhä voittaa sen 2-1. Uskomme vakaasti siihen, Gustard painotti.