Entinen Norjan hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Tor Arne Hetland jättää maan hiihtoliiton. Asiasta kerrottiin torstaina julkaistussa tiedotteessa.

Hetland siirrettiin jo aiemmin pois valmennustehtävistä ja hänelle etsittiin aluksi muita tehtäviä toukokuuhun 2019 asti voimassaolleen sopimuksensa ajaksi. (uutinen)

Torstain tiedotteessa kuitenkin kerrotaan Hetlandin ja maajoukkueen päällikön Vidar Löfshusin sopineen yhteistyön päättymisestä jo nyt.

– Tor Arne on ollut kanssamme kolme vuotta ja tehnyt sitoutuneesti hyvää työtä. Kauden päätteeksi teimme kuitenkin tiettyjä muutoksia, mikä tarkoitti ettei hän enää ollut osana valmennusryhmää. Nyt olemme päässeet lopulliseen sopuun siitä, että hänen velvollisuutensa Norjan hiihtoliitossa päättyvät, Löfshus totesi tiedotteessa.

Hiihtopomo kuitenkin vakuutti Hetlandille löytyvän vielä tulevaisuudessa käyttöä norjalaisessa hiihdossa.

Hetland kiitti liittoa omasta puolestaan ja kertoi toivovansa maajoukkueen tulosten pysyvän korkealla tasolla myös jatkossa.

– Odotan innolla uusia, edessä olevia haasteita. Hiihto on lähellä sydäntäni, Hetland totesi.

Ex-päävalmentaja sai kauden päätyttyä maajoukkueen kärkihiihtäjiltä runsaasti arvostelua johtamistyylistään ja kommunikointitaidoistaan.

Lähde: Norjan hiihtoliiton tiedote