IF VOM:n moukarinheittäjä David Söderberg avasi kilpailukautensa Helsingin Tähtikisoissa ja heitti kotimaan tilaston kakkoseksi tuloksella 73,46. Berliinin EM-kisojen 74 metrin tulosraja jäi kuitenkin rikkomatta.

Muista EM-rajan tavoittelijoista Riihimäen Kiskon Inga Linna voitti naisten moukarinheiton ennätyksellään 68,79, Esbo IF:n Saga Andersson vei naisten seiväshypyn 420:n ylityksellä ja Joensuun Katajan Heidi Nokelainen keihäänheiton 55,34 kantaneella heitolla. Kaikilta EM-raja jäi kuitenkin rikkomatta.

Söderberg oli Helsingin kilpailuunsa tyytyväinen. Hän oli kesä-heinäkuun taitteessa yhdeksän päivää kuumeessa ankaran virustaudin takia. Kuumeilun ja kevään allergiavaivojen jäljiltä heittokunto on harjoituksissa ailahdellut rajusti päivästä toiseen.

– Tein aamulla päätöksen, että heitän tänään. Jos aamun heitot eivät olisivat menneet hyvin, en olisi kilpaillut, Söderberg sanoo. Hänellä on tapana tehdä aina kilpailupäivän aamulla lyhyt heittotreeni ylipainoisella moukarilla.

Sunnuntain kilpailussa Söderbergin mitatut heitot kantoivat 72,76, 73,46, 70,96 ja 69,43.

– Niistä tuo kolmas olisi ollut pisin, mutta se otti hieman verkkoon. Itse olen heittoihin ihan semityytyväinen. En saanut itsestäni ulos ihan sitä, mitä halusin. Heittotuntuma on vähän kateissa, Söderberg sanoi.

Helsingin oli kilpailu oli kokeneelle heittäjälle hyvä kokemus. Sen perusteella hän on valmis lähtemään EM-kisoihin, jos tulee valituksi.

– Vielä eilen en olisi halunnut lähteä, mutta tämän päivän jälkeen sanon, että olen valmis lähtemään.

Vaikka Söderberg ei ole tänä kesänä tulosrajaa ylittänyt, hän heitti viime vuonna 75,53. Tuolla tuloksella hänet voidaan valita. Suomen Urheiluliitto käsittelee EM-joukkueen täydentämistä maanantaina.

Lähde: Urheiluliiton tiedote