Pyeongchangin olympiavoittaja Kikkan Randallin kilpahiihtouran jälkeinen elämä ei todellakaan alkanut suunnitelmien mukaan, sillä hänellä on todettu rintasyöpä.

Randall on aloittanut hoidot Anchoragessa Alaskassa.

– Löydös tehtiin varhaisessa vaiheessa ja ennuste on hyvä, mutta elämäni tulee muuttumaan seuraavien kuukausien aikana, Randall sanoo.

Randall tunnettiin hiihtouransa aikana positiivisena ja aina hymyilevänä urheilijana. Hän haluaa säilyttää saman ilmeen syöpähoitojenkina aikana.

– On pelottavaa saada tietävää sairastavansa syöpää ja siitä päivästä lähtien olen ihmetellyt, miten tämä saattoi tapahtua minulle. Mutta olen luvannut itselleni, että pysyn positiivisena, aktiivisena ja päättäväisenä koko hoitojakson ajan. Vastaan tähän haasteeseen samalla sitkeydellä, voimalla ja energialla, joita käytin koko urani ajan.

Randallin solunsalpaajahoidot alkoivat maanantaina. Ennen hoitoa hän kävi salilla ja ajoi sairaalaan pyörällä.

Randall kertoi sairaudestaan sosiaalisessa mediassa.

Kikkan Randall

@kikkanimal
The color pink has taken on a new chapter in my life as I was recently diagnosed with breast cancer. Although we caught it early and the prognosis is good, my life will change quite a bit in the coming months. Please check kikkan.com for updates :) #Kikkanimal