Lappeenrannan Urheilu-Miesten Aku Partanen käveli voiton Lappeenrannan Motonetnet GP:n 5000 metrillä mainiolla ajalla 18.59,83. Alle 19 minuutin suomalaisista ovat koskaan kävelleet vain aiemmin tänä vuonna SE:n 18.43,17 tehnyt Partanen ja hänen valmentajansa Valentin Kononen.

Kimpisen kentällä Partanen taivalsi noin puolet matkasta rankassa sateessa.

– En usko, että sade paljon vaikutti aikaan. Jalat eivät vaan nyt olleet niin kevyet kuin kesällä SE-kävelyssä. Hyvä, että ihan peruskävelylläkin tuli tällainen aika, Partanen sanoi.

Urjalan Urheilijoiden Aleksi Ojala käveli Kimpisellä toiseksi omalla ennätyksellään 19.52,20.

Kävelijöille Lappeenrannan kilpailu oli terävä kunnon virittely ensi viikolla Tampereella käytävään Ruotsi-otteluun, jossa miehet kävelevät 10000 metriä ja naiset 5000 metriä.

Naisten 3000 metrillä neljä kisan viidestä parhaasta käveli ennätyksensä. Kilpailun voitti Espoon Tapioiden Hele Haapaniemi ennätyksellään ja kotimaisella kärkiajalla 13.15,16, jolla hän nousi kaikkien aikojen kotimaan tilaston seitsemänneksi.

Haapaniemen ennätys kohensi reilusti, aiempi oli 13,23.20.

– Mielummin kävelin tässä säässä kuin kovassa helteessä. Oma taktiikka oli seurata 5000 metriä kävellyttä Jaakko Määttästä, mutta hän teki sitten kovan nykäyksen ja lopusta tuli minulle aika raskas. Tämä kisa varmisti myös paikan Ruotsi-otteluun, Haapaniemi sanoi.

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Elisa Neuvonen oli toinen ennätyksellään 13.23,85.

– Hyvin kulki, vaikka en ole tehnytkään tälle matkalle tarpeellisia nopeusharjoituksia, Neuvonen sanoi.

Kolmanneksi kilpailussa käveli Espoon Tapioiden Enni Nurmi kesän parhaallaan 13.29,57. Vain muutaman sekunnin hävisivät ennätyksensä rikkoneet EM-edustaja Tiia Kuikka ja Laitilan Jyskeen Venla Laiho.

Lähde: Urheiluliiton tiedote