Yleisurheilun Ruotsi-ottelujoukkueen kapteenit Kristiina Mäkelä ja Jarkko Kinnunen ovat valmiina puhaltamaan maajoukkueisiin lujan taisteluhengen perjantain ja lauantain taistoon.

Ruotsi-ottelussa miesten ja naisten joukkueilla on kaksi kapteenia, jotka valittiin joukkueen sisäisessä äänestyksessä. Muut Suomen kapteenit ovat Sanna Kämäräinen ja Tuomo Salonen.

Koko nyt valittu nelikko on ollut maajoukkueen kipparina aiemminkin, joten tehtävän haasteet ovat tuttuja.

– Minulla on kapteenina neljä tavoitetta: nostaa joukkueen henki tappiin, voittaa henkilökohtaisesti omassa lajissa kaikki ruotsalaiset, kannustaa muut tekemään samoin ja uida vesiesteellä maaottelun jälkeen naisten tiimin voiton kunniaksi, Mäkelä sanoo.

Mäkelä on voittanut lajinsa kolmessa edellisessä Ruotsi-ottelussa. Nyt hän on nostanut maaotteluvirettään lyhyellä harjoitusjaksolla Berliinin EM-kisojen jälkeen.

– EM-kisojen jälkeen oli hetken aikaa alavireinen olo, mutta sittemmin harjoittelu on maistunut. Hain vähän nälkää Lappeenrannan gp-kilpailusta ja nyt tavoitellaan yli 14 metrin tulosta, kuten aina. Tykkään hypätä Ratinan stadionilla, Mäkelä sanoo.

Jarkko Kinnunen on kaksoisroolissa. Miesten joukkueen kapteenina on hän kannustamassa koko joukkuetta ja radalla hän taistelee kävelijöiden oman Ruotsi-ottelun voitosta 10 000 metrin kilpailussa.

– Minä painotan kapteenina yleistä tsemppausta. Olen parhaimmillani kentällä kannustamassa muita, pitämässä ääntä ja mölinää, Kinnunen sanoo.

– Kapteenin rooli on kunniatehtävä, kun joukkue on minut siihen äänestänyt. Siksi pyrin myös antamaan joukkueelleni kaikkeni.

Lähde: SUL tiedote.