HIFK:n kolmikko kolmeen mestaruuteen! – ”Hapotti, mutta kaikki tuli annettua”

© Kuva: Juha Tamminen

HIFK:n Viivi Lehikoinen, Nea Mattila ja Sanni Pajasmaa pokkasivat SM-viesteistä kolme mestaruutta.

Kolmikko voitti lauantaina Sandra Piippo-Pinhon kanssa 19-vuotiaiden 4 x 100 metriä ja sunnuntaina Pinja Kontisella vahvistettuna 19-vuotiaiden 4 x 100 metrin aitajuoksuviestin ja 4 x 400 metriä.

– 400 metriä ei ole koskaan helppo, mutta oli hyvä joukkue ja hyvä tsemppi. Ei sitä huomannut, Lehikoinen totesi aiempien starttien rasituksesta 4 x 400 metrin ankkurina.

– Muut petasivat minulle osuuksillaan hyvä asemat. Oli helppo lähteä juoksemaan.

Lehikoinen toi kapulan maaliin ajassa 3.53,50. Toiseksi sijoittuneen Tampereen Pyrinnön ankkuri Frida Hämäläinen pääsi kärjessä liikkeelle, mutta Lehikoinen tuli jo takasuoralla ohi. Pyrintö oli toinen ajalla 3.55,50. Hämäläisen ohella joukkueessa juoksivat Jemina Forss, Kiia Keinonen ja Alisa Aalto.

– Tein minkä pystyin, mutta Viivi on niin kova. Meiltä hyvä juoksu, Hämäläinen sanoi.

Vajaat puolitoista tuntia ennen 4 x 400 metrin viestiä juostun aitajuoksuviestin HIFK voitti ajalla 57,70. Tampereen Pyrintö oli toinen nelikolla Ilona Luoma, Olivia Ben Khalifa, Olivia Mäkinen ja Frida Hämäläinen. Hopea heltisi ajalla 58,75.

Jos Lehikoinen oli tyytyväinen urakkaansa, sitä olivat myös Mattila, Konttinen ja Pajasmaa.

– Se oli kauden viimeinen puristus. Vähän nolotti tuo vaihdossa tullut hässäkkä, mutta ei sillä väliä, kun voitettiin, Mattila viittasi pieneen haparointiin kapulan vaihdossa 4 x 400 metrillä.

– Pelotti omat juoksut, kun oli kovia tyttöjä vastassa, tunnusti Konttinen, joka teki omilla osuuksillaan hyvää työtä.

– Jännitti, kun en ole koskaan ennen juossut 400 metriä. Hapotti, mutta kaikki tuli annettua. Kaikkiaan tämä oli ihan huippua. Ei olisi voinut kausi paremmin päättyä, Pajasmaa riemuitsi.

Lähde: SUL tiedote