Entinen edustuspainija ja nykyinen painivalmentaja Ville Pasanen katsoi tulostaulua epäuskoisena keskiviikkoiltana Budapestissä, kun Petra Ollin ja Danielle Lappagen välinen MM-finaali oli päättynyt.

Taululla oli teksti Challenge requested, mikä tarkoitti vaadittua haastoa sen merkiksi, että Ollin valmentaja Ahto Raska oli vaatinut sitä.

– Kyllähän se melkoisesti hämmästytti, sillä olin vieruskaverini, painivalmentaja Jari Riskun kanssa koko ajan tilanteesta kartalla. Vaikka Lappage tasoitti loppusekunnilla 5–5:een, Petra oli tasatilanteessakin ottelun voittaja, Pasanen kertasi dramaattista tilannetta torstaiaamuna Budapestista Ilta-Sanomille.

Valmentajan yllättäen tekemä haasto oli viemässä MM-kullan Ollin käsistä. Jos haasto kaksi pistettä Lappanegelle tuoneen tilanteen osalta todettu aiheettomaksi, Olli olisi hävinnyt 5-6.

Pasanen tajusi, että oli aika toimia.

Hän sai eturivin katsomopaikaltaan molskilla hämmentyneenä pyörineeseen Olliin nopeasti katsekontaktin. Pasanen komensi kuuluvalla karjunnalla Ollin peruuttamaan haaston. Sääntöjen mukaan urheilija saa peruuttaa valmentajan ottaman haaston.

Ylituomari täytti Ollin pyynnön. Sen jälkeen Pasanen kertoi Ollille, ettei enää ole syytä huoleen.

– Siinä tilanteessa pystyin sitten vihdoin kertomaan Petralle, että huokaise. Homma on selvä ja kultaa kaulassa.

Näin ollen Olli voitti pistein 6-5. Niin ei olisi käynyt ilman Pasasen ripeää toimintaa.