Oona Orpana juhli lauantaina uransa ensimmäistä ammattilaistitteliä Turkin Antalyassa, kun hän ja latvialainen Alise Cernecka voittivat 15,000 dollarin ITF-turnauksen nelinpelin.

Sunnuntaina 17-vuotias pelasi samaisessa turnauksessa myös uransa ensimmäisessä kaksinpelifinaalissa ja tuloksena oli saman tien mestaruus!

Sijoittamaton Orpana (WTA-997) eteni kaksinpelin loppuotteluun vakuuttavasti tiputtaen sijoitettuja pelaajia kerta toisensa jälkeen. Toisella kierroksella nuori lahjakkuus voitti viidenneksi sijoitetun Vasilisa Aponasenkon 6-2, 6-3, puolivälierissä ykköseksi sijoitetun Draginja Vukovicin 3-6, 6-4, 6-3 ja välierissä kolmanneksi sijoitetun Melis Sezerin 6-3, 6-1.

Loppuottelussa vastaan asettui nelinpelifinaalista tuttu ruotsalainen Alexandra Viktorovitch. Ottelusta muodostui kolmen erän jännitysnäytelmä. Orpana hallitsi avauserää, Viktorovitch toista ja suomalaisten iloksi Orpana vei tiukan kolmannen erän – lopputulos 6-3, 2-6, 7-5.

– Super hyvä fiilis ensimmäisistä ammattilaisturnausvoitoistani! Kaksinpelifinaali oli todella tiukka, mutta onneksi sain puristettua muutaman tärkeän pisteen kolmannen erän lopussa. Erityisen tyytyväinen olen syöttööni ja siihen että pystyn lyömään taas rystyä yläkierteellä, kertoi tyytyväinen tuplamestari Tennisliiton tiedotteessa.

Kaksinpelin turnausvoitto nostaa Orpanan maailmanlistalla jo 800 parhaan joukkoon.