© Kuva: Getty Images

Vasta neljäs suomalainen kautta aikain – 16-vuotias Viivi Kemppi voitti olympiapronssia Buenos Airesissa!

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Ilmakivääriampuja Viivi Kemppi on voittanut Suomen ensimmäisen mitalin Nuorten kesäolympialaisissa Buenos Airesissa.

Kemppi nappasi pronssimitalin argentiinalaisen parinsa Facundo Firmapazin kanssa 10 ilmakivääriammunnan 10 metrin parikilpailussa.

-Aivan uskomattoman hieno fiilis, ei voi sanoin kuvata. Oh my God! Kemppi riemuitsi Olympiakomitean tiedotteessa.

Suomalais-argentiinalainen pari oli keskiviikkona käydyn karsintakilpailun 4:s pistein 825,9. Ensimmäisellä pudotuskierroksella Kemppi / Firmapaz voitti tiukassa kamppailussa parin Wang (CHN) / Emilov (BUL) lukemin 10-9 ja eteni kahdeksan parhaan joukkoon. Tänään torstaina jatkuneilla pudotuskierroksilla kaatui pari Benedetti (ITA) / Mahardika (INA) lukemin 10-5.

Välierässä Kemppiä ja Firmapazia vastaan asettui mongolialais-unkarilainen pari Erdenechuluun Pekler, joka eteni finaaliin pistein 10-5. Pronssiottelussa Kemppi ja Firmapaz kukistivat Martinez Lopezin (MEX) ja Wadleggerin (AUT) luvuin 10-7.

-Jännitti aivan sairaasti, mutta pystyin pitämään homman kasassa. Ja mulla oli upea pari! Terveisiä kotiin pikkusiskolle, laittakaa sauna lämpiämään! Kemppi iloitsi.

Myllykosken Ampujia edustava 16-vuotias Kemppi opiskelee Kouvolan yhteislyseon lukiossa ja Kouvolan urheiluakatemiassa. Häntä valmentaa Jukka Jokinen. Buenos Airesissa Kempin tukena oli myös ampumavalmentaja Marjo Yli-Kiikka.

Kemppi on kautta aikain neljäs suomalainen, joka on yltänyt mitaleille Nuorten kesäolympialaisissa. Myös kaikki aiemmat mitalit ovat pronssia, ja ne ovat tuoneet painija Petra Olli (2010), pika-aituri Jussi Kanervo (2010) ja jousiampuja Mirjam Tuokkola (2014).

Lähde: Olympiakomitea

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!