Naisten Salibandyliigassa on tällä kaudella menossa siirtymäkausi uuteen sarjajärjestelmään. Kaudesta 2019-2020 lähtien Salibandyliiga pelataan kahdessa kahdeksan joukkueen tasolohkossa: NLA (naisten liiga A) ja NLB (naisten liiga B).

Tällä kaudella joukkueet pelaavat kaksinkertaisen runkosarjan (18 ottelua). Tämän jälkeen pelataan kaksinkertaiset sijoitussarjat ryhmissä 1.-3. ja 4.-6. Sijoitussarjoissa runkosarjan pisteet jäävät voimaan. Joukkueet sijoilta 1.-6. varmistavat paikkansa Naisten liiga A:ssa kaudelle 2019-2020.

Joukkueet sijoilta 7.-10. pelaavat pudotuspelikarsinnat otteluparein 7. vastaan 10. ja 8. vastaan 9. Karsinnat pelataan paras viidestä menetelmällä. Sarjojen voittajat etenevät pudotuspeleihin ja pelaavat kaudella 2019-2020 naisten liiga A:ssa. Häviäjät pelaavat kaudella 2019-2020 naisten liiga B:ssä.

Sarjataulukossa yhdeksäntenä olevan NST:n päävalmentaja Joonas Haapala otti uudistuksen ainakin avosylin vastaan.

– Itse olin sitä mieltä, että tervetullut uudistus.

– Jotain piti tehdä. Hyvä, että homma ei jäänyt tällä kertaa pelkästään puheen tasolle vaan uudistus runtattiin läpi, Haapala toteaa SuomiUrheilulle.

Naisten pääsarjassa tasoerot ovat olleet liian isoja, jotta pelit olisivat olleet kaikkia osapuolia palvelevia.

– Muutaman kerran Classicilta 13-0 turpaan ottaneena voin sanoa, että sellaiset pelit eivät kehitä kumpaakaan.

NST on voittanut alkukauden yhdeksästä ottelustaan vain yhden, mutta on tasoltaan varmasti rajatapaus, kuuluuko se ensi kaudella NLA:han vai NLB:hen. Yhden kysymyksen Haapala heittää kuitenkin ilmoille uudistuksesta.

– Siitä voidaan olla montaa mieltä, onko sarjassa juuri kahdeksaa niin laadukasta joukkeutta?

Niin tai näin, vastausta on vaikea kertoa pelkästään sarjataulukkoa katsomalla. NST:n tavoite on vaikesta alusta huolimatta yltää kuuden parhaan joukkoon.

Seuraa maailman huippusalibandya Ruudusta. Jopa 120 peliä kaudessa!

Jesse Happonen