Miesten lentopallon Mestaruusliigassa pelataan sunnuntaina täysi neljän ottelun kierros. Ruudun suora tv-lähetys tulee Sastamalasta, jossa hallitseva mestari VaLePa isännöi Kokkolan Tiikereitä.

Kotijoukkueella on alla kaksi voittoa, kun taas Tiikereiden saldo neljän viime pelin osalta on yksi voitto ja kolme tappiota.

– Jos alkukauden summaa lyhyesti, niin vuoristorataahan se on ollut. On ollut tosi hyviä pelejä, mutta sitten taas heikompiakin. Pelien sisälläkin on taso vaihdellut, ja sen kanssa painiskellaan. Omat virhemäärät ovat olleet suuria, jotta olisimme voineet pelata tasaisemmin tai voittaa enemmän pelejä, sanoo Tiikereiden päävalmentaja Mikko Keskisipilä SuomiUrheilu-sivuston haastattelussa.

Virhemääristä tiedusteltaessa ensimmäistä kauttaan Mestaruusliigassa päävalmentajana toimiva Keskisipilä vaipuu mietteliääksi.

– Pelityylissä ei pitäisi olla mitään sellaista. Haluamme hyökätä järkevästi. Uusiakin pelaajia on tullut hyökkäyspäähän isoihin rooleihin ja ehkä silläkin on ollut vaikutusta. Latvialaisvahvistuksemme ovat erilaisesta kulttuurista ja ehkä he ovat tottuneet pelaamaan erilaista lentopalloa.

Mainitut latvialaiset ovat hakkuri Edvarts Buidits ja yleispelaaja Aleksanders Kudrjashovs. Buidits johtaa Mestaruusliigan pistepörssiä ja hänellä on myös eniten hyökkäyspisteitä. Ässätilastossakin Buidits ja Kudrjashovs ovat kolmantena ja viidentenä.

– Ero löytyy hyökkäysratkaisuista. He ovat tottuneet luottamaan voimaratkaisuihin. He antavat kyllä kättä pallolle! Haluaisimme keskittyä kuitenkin myös tilanteiden tunnistamiseen, ja tämän kanssa painimme myös, lisävalottaa Keskisipilä edellistä kommenttiaan.

VaLePa pelaa vielä ennen sunnuntain ottelua lauantaina kotona Team Lakkapäätä vastaan. Huomattavasti vieraitaan leveämmällä materiaalilla operoivan VaLePan peliohjelma voi hyödyttää Tiikereitä otteluun valmistauduttaessa.

– Valmistautumiseen tulee haastetta. Heillä toki on lauantaina peli, ja siitä saamme ehkä hieman osviittaa siihen, miten he tulevat meitä vastaan. Valmistaudumme tosin aina samalla tavalla – oli vastassa suosikki tai ei ja olemmeko kotona tai vieraissa – omien vahvuuksiemme ja oman pelin kautta Uskon kyllä, että jos pystymme pelaamaan omaa parasta peliämme, niin pystymme kaatamaan myös VaLePan, Keskisipilä sanoo.

Samalla Pohjanmaalla tiedetään, että yllä mainittua parasta tasoa myös vaaditaan.

– Notkahduksia ei kärsi tulla yhtään! Tason on oltava parasta, mitä olemme kauden aikana esittäneet, ja sen täytyy kantaa koko ottelun ajan.

VaLePa-Tiikerit nähdään suorana lähetyksenä Ruudussa sunnuntaina kello 16.50 alkaen.

Seuraa suomalaista huippulentopalloa! Ruudussa jopa 150 ottelua kaudessa!