Lentopallovalmentaja Tommi Tiilikainen toimii toista kauttaan japanilaisen Toyoda Trefuerza Gosein peräsimessä. Alkukausi on sujunut joukkueelta mallikkaasti.

– Liigassa ollaan kolmosena, kun runkosarjaa on pelattu lähes puolet. Viikonloppuna tosin hävittiin Cupin välierä JT Thundersille 3-1. Kakkoserä meni pitkälle jatkopalloille, mutta sen jälkeen jäätiin jalkoihin. Kokonaisuudessaan ollaan vedetty ihan kelpo syksy, mutta keväälle jää vielä viilattavaa, Tiilikainen kertoo.

Kovatasoinen liiga houkuttelee nousevan auringon maahan yhä enemmän ulkomaalaispelaajia.

– Liiga muuttuu ammattimaisempaan suuntaan. Tänä vuonna joukkueissa saa olla kaksi ulkomaalaista, joista vähintään toisen on oltava aasialainen. Niinpä täällä on pelaajia mm. Kiinasta, Taipeista, Myanmarista ja Filippiineiltä.

Pelaajaluetteloista löytyy useita todella kovia nimiä – Antonin Rouzier (Ranska), Jason De Rocco (Kanada) ja Valentin Bratoev (Bulgaria).

– Puolan Michail Kubiak on ollut todella kova. Myös venäläissentteri Dmitriy Muserskiy, aussihakkuri Thomas Edgar sekä meidän serbi Igor Omrcen ovat pelanneet hyvin, Tiilikainen jatkaa.

Japanin lentopalloliigassa joukkueiden takana on tunnettuja paikallisia brändejä ja tuotemerkkejä.

– Suntory johtaa sarjaa, Panasonic on toisena, sitten tulevat Toyoda ja JT eli Japan Tobacco. Tiukka kevät on tiedossa, Tiilikainen povaa.

Ennen siirtymistään Japaniin Tiilikainen on valmentanut saksalaista SWD Powervolleys Düreniä (2016-17) sekä Kokkolan Tiikereitä (2012-16). Neljän Tiikeri-kauden aikana Tiilikaisen palkintokokoelma karttui kolmella Suomen mestaruudella, kolmella Suomen Cupin voitolla sekä yhdellä SM-hopealla. Kausi Saksassa päättyi pronssimitaleihin.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote