Miesten lentopallon Mestaruusliigassa nähdään sunnuntaina yksi kauden kovimmista kohtaamisista, kun suurimmat mestarisuosikit VaLePa ja Savo Volley ottavat toisistaan mittaa Sastamalassa.

Joukkueet ovat kauden puolivälin koittaessa odotetusti ykkösenä ja kakkosena.

– Kun katsotaan joukkueiden nimilistoja ja verrataan niitä ihan lajin kansainväliseenkin tasoon, näiden kahden kohtaamista voi pitää kovimpana mahdollisena suomalaisena pääsarjaotteluna. Joukkueiden kokoonpanoissa on MM- ja EM-kisoissa useaan otteeseen pelanneita ja kokeneita miehiä vaikka millä mitalla. Mikko Esko, Olli Kunnari, Urpo Sivula, Jukka Lehtonen ja Antti Siltala ovat olleet nostamassa Suomea Euroopan huipulle.

– Lisäksi Suomen seuraavankin pelaajasukupolven kirkkaimpia nousevia tähtiä löytyy molemmilta joukkueilta: Fedor Ivanov, Severi Savonsalmi, Aaro Nikula… Kaikkien on lupa odottaa todella kovatasoista lentopalloiltaa, ennakoi Ruudun selostaja Panu Markkanen ottelua.

Savo Volley kompastui lauantaina 0-3 -vierastappioon Akaa Volleyta vastaan.

– Tuo tulos näyttää todeksi sen, mitä kaikki pelaajat ja valmentajat hokevat Mestaruusliigasta: kaikki joukkueet voivat voittaa minkä tahansa vastustajan. Ei ole kauaa siitäkään, kun jumbona koko kauden ollut Vantaa Ducks kaatoi kestosuosikki Hurrikaanin. Tunnen sen verran Savo Volleyn päävalmentaja Jukka Tuovista, että hän saa varmasti Savo Volleyn hyvään liekkiin illalla, Markkanen tuumaa.

Savo Volley lähtee otteluun ilman nilkkavaivaista Olli-Pekka Ojansivua, mutta vieraiden tulivoima on silti kova Siltalan, Eetu Häyrisen, Miro Määttäsen ja Andrus Raadikin myötä.

– Savo Volleyn täytyy syöttää tänään todella kovaa. Sen pitää saada VaLePan vastaanotto rikki, sillä jos passari Mikko Esko pääsee pyörittämään joukkueensa hyökkäyspeliä edes kelvollisista vastaanotoista, Savo Volleyn torjunnalle tulee todella kova kiire. Kotijoukkueen Urpo Sivulaa kannattaa pitää myös silmällä, sillä hän on isojen pelien mies ja nauttii aina vastuusta niissä, Markkanen sanoo.

VaLePa-Savo Volley nähdään Ruudun suorana lähetyksenä sunnuntaina kello 16.50.

Seuraa suomalaista huippulentopalloa! Ruudussa jopa 150 ottelua kaudessa!