Istanbul saapuu pelaamaan naisten Mestareiden liigan B-lohkon toisen kierroksen ottelun Hämeenlinnaa vastaan.

Kotijoukkue aloitti Mestaruusliigassa joulutauon lähtien sen viettoon kuuden voiton putkessa. Viimeisimpänä vastustajana kaatui LP Kangasala.

Vastus vuoden viimeisessä ottelussa on kuitenkin aivan eri tasoa, kuin mitä kotimaassa tulee vastaan. Näin ollen tuloksen aiheuttamaa painetta ei Hämeenlinnalla juurikaan ole.

– Päävalmentaja Matteo Pentassuglia ei varmasti halua joukkueen menettävän kasvojaan, eli otteluun on varmasti panostettu paljon, vaikka tiedossa on, että mahdollisuuksia ei juuri ole, sanoo ottelun Ruudulle selostava kansainvälisen lentopallon asiantuntija Toni Flink.

LUE MYÖS: Hallitseva Suomen mestari kovaan kyytiin – Maailman parhaan pelaajan tähdittämä joukkue vastassa

Hämeenlinnan nuorille suomalaistähdille, kuten Suvi Kokkoselle (kuvassa) ja Ronja Heikkiniemelle ottelu on loistava mahdollisuus tehdä itseään tunnetuksi kansainvälisissä piireissä.

– Ottelu on Mestareiden liigan Game of the Week, mikä tarkoittaa sitä, että ottelu näkyy ympäri maailman. Kun tuntemattoman joukkueen riveissä pelaa ja tekee mieliinpainuvia suorituksia, niin se näkyy, Flink sanoo.

Kokkonen on jo 18-vuotiaana noussut yhdeksi kotimaan liigan parhaista pelaajista.

– Näytönpaikkana tämä peli voi olla suurempi kuin koko kotimainen Mestaruusliiga yhteensä. Maaottelut ja europelit ovat niitä pelejä, joiden myötä sopimuksia ulkomaille tehdään, Flink muistuttaa.

Naisten Mestareiden liigan ottelu Hämeenlinna-Eczacibasi nähdään suorana lähetyksenä Ruudussa keskiviikkona kello 19.50.