Kolme edellistä Suomen mestaruutta Salibandyliigassa voittanut Tampereen Classic on ollut vahvassa syysvireessä. Joukkue on karannut sarjataulukossa muilta joukkueilta jo yhdeksän pisteen päähän. Classic on hävinnyt kauden 13:sta ottelustaan vain yhden. Tuokin tappio tuli jatkoajalla.

Salibandyikoni Tero Tiitu ei ihmettele tamperelaisten menestystä. Classicin toiminnanjohtaja Pasi ”Passo” Peltola saa oman kiitoksensa kehityksestä.

– Classicin menestys on pitkän työn tulos. Iso hatunnosto Passo Peltolalle ja koko ”Familylle”.

– Classic oli pitkään se joukkue, joka runkosarjassa pärjäsi, mutta sitten siltä meni pudotuspeleissä ilmat pihalle. Nyt heillä on voittavaa päivittäistä toimintaa. He ovat löytäneet sen puuttuvan palasen, Tiitu arvioi SuomiUrheilun haastattelussa.

Tiitulla on myös itsellään kokemusta pitkistä mestaruusputkista. Vuosina 2007-2011 SSV voitti viisi mestaruutta, joista mies oli mukana neljässä viimeisessä.

– Meillä oli silloin voittavaa tekemistä myös kaukalon ulkopuolella. Menestys vaatii myös seuralta hereillä olemista.

36-vuotias Tiitu kommentoi omaa nykyistä tilannettaan salibandyn suhteen. Tällä hetkellä hän ei ole pelihommissa mukana.

– Keskityn nyt koulutustani vastaaviin töihin ja pidän itseni muulla tavoin kunnossa. Keho ja mieli on kyllä siinä kunnossa, että tekisi mieli kentälle ja varsinkin nyt on vähän outo olo kun MM-kisat ovat alkaneet ja itse en ole mukana.

– Olen aina halunnut satsata myös urheilun ulkopuoliseen uraan. Opiskelu ja työt ovat tarjonneet vastapainoa urheilulle ja älyllistä haastetta, kahden korkeakoulututkinnon mies toteaa.

Seurat tietävät Tiitun tilanteen, minkä vuoksi häntä ei kosiskella alituisesti vahvistamaan liigajoukkueita.

– Suomi on täynnä hienoja seuroja ja olen otettu joistain yhteydenotoista, mutta täytyy kyllä sanoa, että en minä Helsingistä kovin helposti liikahda, kolminkertainen maailmanmestari kertoo.

Seuraa maailman huippusalibandya Ruudusta. Jopa 120 ottelua kaudessa!

Jesse Happonen