Naisten Salibandyliigassa pelaava Classic on ollut tällä kaudella muutoksen kourissa. Joukkueen pelaajisto nuoreni viime kaudesta huomattavasti, kun monta kokenutta pelaajaa lopetti ja osa jatkoi uraansa ulkomailla.

Joukkueen alkukausi on ollut tuloksellisesti harvinaisen heikko. 11 peräkkäistä SM-mitalia voittanut Classic on sarjassa vasta kahdeksantena, kun se on saalistanut vain seitsemän pistettä kymmenestä ottelusta.

Seuran toiminnanjohtaja Pasi Peltola kertoo, että Classic ei aio vaikeasta alkukaudesta huolimatta etsiä vahvistuksia, vaikka resurssit riittäisivät.

– Kai meillä on paukkuja, mutta onko tarvetta? Minun mielestäni ei ole.

– Olemme saaneet kovalla työllä A-, B- ja C-junioreihin SM-tason joukkueet, jotka myös menestyvät. Kyllä me tähtäämme toiminnassamme nyt pidemmälle kuin ensi kevääseen. Peli voi toki vielä siihen mennessä parantua, Peltola toteaa SuomiUrheilun haastattelussa.

Peltola muistuttaa, että Classic satsasi vastikään naisten edustusjoukkueeseen valmentajan muodossa, kun Jami Herrala liittyy remmiin. Hän oli MM-kisoissa mukana Singaporen joukkueen valmennuksessa. Joukkue on tuttu Herralalle jo viime kaudelta.

Toiminnanjohtajan mielestä Classicin kausi on ollut hieman kaksijakoinen.

– Meillä on ollut hyviä ja huonoja pelejä. Olemme hävinneet pelejä maalilla. Meillä voisi helposti olla yhdeksän pistettä enemmän. PSS-matsi Ideaparkissa oli aivan fiftyfifty ja he olivat silloin sarjakärjessä. Myös SB-Pro:ta vastaan olisi voinut käydä miten vaan.

Peltola tietää hyvin, millaisia pelaajia Classicin junioreissa on kasvamassa kohti edustusjoukkuetta. Haastatteluhetkelläkin hän oli yllätys, yllätys kaukalon laidalla katsomassa junioreiden edesottamuksia.

– Väittäisin, että näen suomalaisista eniten huippusalibandya vuodessa.

Ottelumäärää hän ei ole kuitenkaan raaskinut laskea.

– Ehkä se on parempi, etten laske, Peltola naureskelee.

Classic kohtaa perjantaina kotonaan AIF:n klo 18.30.

Jesse Happonen