Lappeenrannan Urheilu-Miesten Tanja Kokkonen kohensi Pohjois-Karjalan pm-kisoissa Joensuussa 60 metrin aitojen ennätystään lukemiin 8,43.

Ennätysjuoksullaan 16-vuotias Kokkonen otti askeleen lähemmäksi hallikauden tavoitettaan.

– Suomen ennätys on tavoitteena. Kun saan yhden juoksun, jossa aidan ylitys on riittävän nopea ja välijuoksu ja startti onnistuvat, SE on mahdollinen, Kokkonen arvioi.

Kokkonen tavoittelee 17-vuotiaiden SE-tulosta, joka on 8,33. Sen ovat aikanaan juosseet Hanna Korell ja Nooralotta Neziri. Kokkonen on ikäluokkansa kaikkien aikojen hallitilastossa viidentenä.

Joensuun juoksuunsa Kokkonen ei ollut tyytyväinen vaikka nipisti 0,02 sekuntia aiemmasta ennätyksestään, jonka syntyi hiljattain Lahden pikajuoksucupissa.

– Muuten kulki hyvin, mutta minusta tuntui ettei ollut ihan paras terävyys juoksussa, kun alla oli avaava hieronta, jonka piti olla aiemmin, Kokkonen sanoi.

Äidin esimerkki innosti

Kokkonen opiskelee Savonlinnan lyseon lukiossa ja harjoittelee ukrainalaisen äitinsä Natalia Kokkosen valmennuksessa. Natalia oli itse juniorina kansainvälisen tason seitsenottelija ja se innosti tyttären yleisurheilun pariin.

– Harrastin aiemmin tanssia, mutta innostuin sitten yleisurheilusta, kun kuulin äidin urasta. Aitajuoksu tuntuu nyt omalta lajilta. Harjoituksiin on kiva mennä, Kokkonen sanoo.

Viime kesänä Kokkonen voitti 100 metrin aidoissa 16-vuotiaiden Suomen mestaruuden ennätyksellään 13,69 ja kiiti välieriin 17-vuotiaiden EM-kilpailuissa Unkarin Györissä. Naisten aidat 176-senttinen lahjakkuus juoksi 14,18.

Lähde: SUL tiedote