Salibandyn kuukauden pelaajiksi on valittu miesten Salibandyliigassa SPV:n maalivahti Eero Kosonen, naisten Salibandyliigassa PSS:n maalivahti Arla Salo ja Divarissa Tikkurilan Tiikerien hyökkääjä Joakim Lund.

Eero Kosonen on torjunut Salibandyliigassa Seinäjoen Peliveljet sarjakakkoseksi, ja hänen joulukuuhunsa mahtui myös Suomen johtaminen maailmanmestaruuteen Ruotsin taivuttua Prahan MM-finaalissa. Kosonen, 32, on torjunut Salibandyliigan runkosarjan 11 ottelussaan 75,57 prosenttia laukauksista, ja hänen varmuutensa tolppien välissä on mahdollistanut SPV:n menestymisen entistä rohkeammalla pelitavalla.

Arla Salo torjui Porvoon Salibandyseuran voittoihin sen molemmissa naisten Salibandyliigan joulukuun otteluissa, ja PSS johtaa sarjaan päästettyään ylivoimaisesti vähiten maaleja. Nuorten vuoden 2012 maailmanmestari Arla Salo, 25, komeilee tietenkin torjuntapörssin kärkipäässä prosentilla 85,42.

Hyökkääjä Joakim Lund on tehnyt Divarissa komeaa jälkeä, vaikka Tikkurilan Tiikerit onkin tällä hetkellä sarjataulukossa vasta sijalla 11. Lokakuussa vasta 17 vuotta täyttänyt Lund on latonut pelaamissaan 12 ottelussa peräti 21 maalia ja syöttänyt 11, mikä riittää sarjan pistepörssin kolmanteen sijaan. Maalipörssissä Lund on koko sarjan kärjessä.

Lähde: Salibandyliitto