Salibandyliigan huippuottelussa kutkuttava kaksinkamppailu – ”Kotilainen on sellainen vipeltäjä, että jos hänen kyydissä pärjää…”

© Kuva: Juha Tamminen
Miten pärjää Leipzig ilman Werneriä Mestarien liigassa? Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Viiden ottelun voittoputkessa porskuttava Espoon Oilers kohtaa perjantaina miesten Salibandyliigassa Happeen, joka majailee sarjataulukossa vain pisteen päässä espoolaisista. Joukkueet ovat sarjassa neljäntenä ja viidentenä.

Oilersin päävalmentaja Heikki Luukkonen tietää, että joukkue tarvitsee lähes täydellisen onnistumisen, jotta voittoputki pysyy elossa.

– Happee on kyllä todella laadukas jengi. Heillä on kokemusta ja yksilöitä, jotka ovat menestyneet kirkkaimmissa valoissa ja kansainvälisissä ympyröissä. Joukkueilla ei ole suuria heikkouksia. Todella hyvä mittari. Lisämaustetta tuo se, että me saatamme hyvinkin olla keväällä pudotuspelipari, Luukkonen ennakoi SuomiUrheilulle.

Luukkonen nostaa esiin joukkueestaan yhden pelaajan, johon katsojien kannattaa kiinnittää katseensa.

– Ehkä suurelle yleisölle tuntemattomampi Antti Suomela. Hän on tulevaisuuden tähtipelaaja. Viikon päästä hän debytoi myös maajoukkueessa. Antti on kehittynyt huimasti ja noussut maajoukkueen tutkan alle.

20-vuotias Suomela siirtyi Oilersiin täksi kaudeksi OLS:sta. Puolustaja on iskenyt runkosarjan 20 ottelussa hienot tehot 10+8. Happeeta vastaan hänellä on edessään mielenkiintoinen kaksinkamppailu.

Peter Kotilainen pelaa paljon Suomelaa vastaan. Hän on laadukas pelaaja yksi vastaan yksi -tilanteissa. Viimeksi Kotilainen voitti tämän kaksinkamppailun, mutta nyt on kiva nähdä kumpi vie tällä kertaa.

– Kotilainen on sellainen vipeltäjä, että jos hänen kyydissä pärjää, niin pärjää kyllä ketä vaan huippuja vastaan, Luukkonen toteaa.

Suomela on kova tekijä kummassakin kenttäpäädyssä.

– Antti uskaltaa hakea ratkaisuja, joka on näkynyt tehopisteissä. Hänen jalkansa on huippuluokkaa ja vauhtia löytyy. Hän on todellinen tulevaisuuden moderni huippupelaaja.

Oilers on hyvän viimeaikaisen vireensä myötä iskuetäisyydellä sarjan kärkijoukkueisiin nähden. Vain piikkipaikalla oleva Classic on karannut ulottumattomiin.

– Tavoite on runkosarjan voitto aina, jotta pääsee paalupaikalta pudostuspeleihin. Valitettavasti se on meiltä mennyt, joten tavoittelemme seuraavaksi parasta sijaa. Runkosarjassa määritellään lähtöruudut pudotuspeleihin vähän kuin formuloiden aika-ajoissa, Luukkonen heittää.

Oilers ja Happee ottavat yhteen perjantaina klo 18.30.

Jesse Happonen


Barcelona kohtaa Bayern Munchenin – LUNASTA JÄTTIKERROIN 50.00

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö 1X2 ennakkoveto suosikkijoukkueesi voitosta – saat jättikertoimen 50.00.

Miten pärjää Leipzig ilman Werneriä Mestarien liigassa? Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!