2500 katsojaa on tulossa Mikkelin Saimaa Stadiumille jännittämään Suomen miesten lentopallomaajoukkueen ratkaisevaa EM-karsintaottelua sunnuntaina. Yleispelaaja Elviss Krastins joutuu jättämään pelin väliin sairastelun takia.

Muuten joukkue on hyvässä kunnossa ja valmiina iskemään Tanskan kimppuun. Suomi tarvitsee Tanska-ottelusta 3-0- tai 3-1-voiton eli täydet kolme sarjapistettä, jotta voisi päästä lohkon toiselta sijalta EM-kisoihin. Seitsemästä karsintalohkosta viisi parasta lohkokakkosta saa kisapaikan. B-lohkossa toiseksi tuleva joukkue jää varmasti Suomen taakse, mutta muissa lohkoissa tilanne on varsin kiharainen ja niissä kaikissa on vielä neljä ottelua jäljellä. Lohkojen viimeiset ottelut ovat 9.1. Suomella ei silloin enää ottelua ole.

Vuoden tauon jälkeen maajoukkueessa ovat mukana myös kokeneet Lelu Ojansivu ja Antti Siltala.

– Hyvältä tuntuu olla taas mukana maajoukkueessa, ei mitään vaikeuksia. Vähän on joukkue nuorentunut viime näkemästä, mutta fiilis on joukkueessa hyvä ja homma on saatu rullaamaan, Ojansivu sanoo.

Polvivaivat pitivät Siltalan sivussa maajoukkueesta viime vuonna, mutta nyt 34-vuotias konkari on täysillä mukana.

– Kaikki on kunnossa ja ollaan valmiina lähtemään Tanskan kaatoon.

Suomi-Tanska-ottelu alkaa klo 17.00 ja se on nähtävissä suorana Ruudun kautta. Lähetys alkaa klo 16.30. Selostajana on Toni Flink, asiantuntijana Vesa Kujanpää ja ottelustudion juontajana Panu Markkanen.

Lähde: Lentopalloliitto