Norjan supertähti Therese Johaug on ollut tällä kaudella lyömätön, mutta hän ei silti odota Seefeldin MM-kisoista helppoa voittomarssia.

Kahden vuoden dopingpannansa jälkeen kilpaladuille palannut Johaug on tällä kaudella voittanut kaikki kilpailunsa Lillehammerin minitourin sprinttiä lukuun ottamatta. Lauantain yhdistelmäkisaa ennakoivassa lehdistötilaisuudessa Johaug toppuutteli odotuksia täydestä mitalisuorasta tai jopa kultamitalisuorasta. Hän kertoi tavoitteekseen mitalin.

– Unelmoin henkilökohtaisesta kultamitalista. Silloin olen tyytyväinen.

– Tiedän tarvitsevani myös onnea, sillä muutkin menevät kovaa. Ymmärrän että ihmisillä on odotuksia, koska kaikki on mennyt niin hyvin. Pyydän teitä osoittamaan kunnioitusta, sillä mitalit eivät vain odota minun hakevan ne. Se vaatii kovaa työtä, Johaug muistutti.

Johaug myöntää alkukauden hienojen tulosten tuovan varmuutta, mutta arvokisat ovat oma lukunsa.

– Minun täytyy todella tuntea verenmaku suussani saavuttaakseni unelmani. Tunnen oloni valmiiksi, vaikka olenkin hermostunut. Massalähdössä voi tapahtua paljon asioita. Tämä on ensimmäinen massalähtöni pitkään, pitkään aikaan. Minun täytyy laskea hartiani ja yrittää tehdä sitä mitä harjoituksissakin, Johaug totesi.

Naisten yhdistelmäkilpailussa hiihdetään ensin 7,5 kilometriä perinteisellä ja sitten 7,5 kilometriä vapaalla hiihtotavalla. Suomen mitalitoiveet kohdistuvat lauantaina kello 12.00 käynnistyvässä kilpailussa Krista Pärmäkoskeen, joka saavutti matkalla olympiapronssia viime talvena.

Lähde: Expressen.