Seefeldin MM-kisojen maastohiihdon kilpailupäällikkö Martin Tauber on muistellut dopingratsiaa ruotsalaislehti Expressenin haastattelussa. Ex-hiihtäjä sai elinikäisen kilpailukiellon ilman positiivista testitulosta hämmentävässä tapauksessa.

Tauber tuli tunnetuksi hiihtourallaan erityisesti Torinon olympialaisista 2006. Miesten viestiä edeltäneenä iltana Italian poliisi teki ratsian Itävallan joukkueen hotelliin. Joukko hiihtäjiä vietiin kuulusteluun ja heidät pakotettiin dopingtestiin.

- Se oli niin kummallista. Istuin pelkät kalsarit jalassa huoneessamme katsomassa televisiota, kun neljä poliisia syöksyi sisään automaattiaseet käsissään, Tauber sanoi Expressenille.

Testitulos oli negatiivinen, mutta siitä huolimatta hän ja kolme muuta joukkuetoveria saivat kansainväliseltä olympiakomitealta elinikäisen kilpailukiellon dopingaineiden hallussapidosta. Päätöksellään KOK halusi osoittaa, että se on dopingin suhteen erittäin tiukalla linjalla.

Hän sai myös kansainväliseltä hiihtoliitolta FIS:iltä kahden vuoden kilpailukiellon.

Tauber kävi sen jälkeen pitkään oikeutta. Hänet vapautettiin syytteistä kuuden vuoden tauon jälkeen. Olympiakomitean antama panna on kuitenkin jäänyt voimaan.

– Heillä on ilmeisesti omat sääntönsä. Olen suljettu elinikäisesti KOK:n toimesta, vaikka heillä ei ole mitään todisteita. Vaikeinta tällä hetkellä on se, että kukaan ei tiedä, että minut on vapautettu, koska siitä ei ole juurikaan kirjoitettu mitään.