Kuusi urheilijaa on valittu yleisurheilun FitLine-tiimiin. Se tuo urheilijoille taloudellista tukea sekä tietotaitoa ja tuotteita tukemaan ravitsemusta.

Tiimiin valittiin keihäänheittäjä Jenni Kangas, kiekonheittäjä Salla Sipponen, seiväshyppääjä Tommi Holttinen, keihäänheittäjä Elina Kinnunen, kävelijä Tiia Kuikka ja kestävyysjuoksija Robin Ryynänen.

– Kaikilla tiimin urheilijoilla on kokemusta vähintään nuorten arvokisoista ja osalla myös aikuisten arvokisoista. Kaikki kuuluvat siihen joukkoon, joilla on edellytyksiä menestyä tulevaisuuden arvokisoissa, sanoo Suomen Urheiluliiton (SUL) toimitusjohtaja Harri Aalto.

Tiimi on valittu SUL:n valmennusryhmäurheilijoista hakemusten perusteella. Tiimi perustuu FitLine-tuotteita kehittävän PM-International AG:n ja SUL:n yhteistyöhön. PM-International AG on yksi Euroopan suurimmista hyvinvointialan yrityksistä.

– Yhteistyön tarkoitus on edistää suomalaista urheilua ja lisätä tietoisuutta terveyden ja liikunnan merkityksestä. Haluamme myös auttaa huippu-urheilijoita pysymään terveinä ja hyvässä kunnossa FitLine-tuotteiden, tietotaidon ja tutkimuksen avulla, sanoo PM-International Finland Oy:n toimitusjohtaja Jussi-Pekka Teräs.

PM-International on useiden suurten urheiluliittojen virallinen tavarantoimittaja Euroopassa. Näihin kuuluvat muun muassa Saksan jääkiekkoliitto DEB, Saksan hiihtoliitto DSV ja itävaltalainen urheilijoita tukeva yhdistys ÖSH.

Kangas: Tuotteet tuntuvat luonnollisilta ja hyviltä minulle

Valinta tiimiin maistui Jenni Kankaalle, jolle FitLine-tuotteet ovat entuudestaan tuttuja.

– Ne ovat toimineet, tuntuneet luonnollisilta ja hyviltä minulle. Minä luotan niihin, Kangas sanoo.

– Odotin päätöstä tiimiin pääsystä kuin kuuta nousevaa. Minulle tärkeintä oli saada näitä tuotteita ilmaiseksi, vaikka toki myös taloudellinen tuki on tärkeää.

Kangas tähtää kuntoaan syksyllä Dohassa käytäviin MM-kisoihin. Talven virettään hän katsastaa maaliskuussa heittolajien Euroopan cupissa Slovakian Samorinissa.

– Se on kilpailu, jossa saan testattua vauhtiheittämiseen tehtyjä muutoksia, Kangas sanoo eurocupista.

Myös kiekonheittäjä Salla Sipposen talvikausi huipentuu Samorinissa. Talven mittaan hän on jo voittanut lajinsa hallimestaruuden. Valinta FitLine-tiimiin on heittäjän mukaan iso apu matkalla kohti kesän kilpailukautta ja syksyn Dohan MM-kisoja.

– Minua kiinnostaa, kuinka omaa ravintopuolta voisi kehittää. Olen valmis ottamaan vastaan kaiken hyödyn mitä tiimistä on saatavissa. Tämä on silläkin tapaa kiva, että olen itsekin opiskellut ravintoasioita, Sipponen sanoo.

– Valinta tiimiin tuo myös tukea harjoitteluun, joka tarkoittaa vähemmän stressiä, mistä olen kiitollinen.

Lähde: Urheiluliiton tiedote