Nuoria tyttöjä nöyryyttäneen kohuvalmentajan käytös tutkittu – Nämä ovat seuraamukset

© Kuva: Getty Images
HIFK ja IFK Mariehamn lauantaina tulessa! Lue ennakko & käytä edut hyväksesi!

Suomen Voimisteluliiton hallitus on päättänyt käynnistää sisäisen kurinpitomenettelyn valmentaja Titta Heikkilän toiminnan johdosta.

Voimisteluliitto antoi joulukuussa Suomen urheilun eettiselle keskukselle  toimeksiannon, jonka tarkoituksena oli selvittää julkisuudessa olleita epäilyjä valmentaja Heikkilän epäasiallisesta käytöksestä tämän maajoukkuevalmentaja-ajalta. Samalla pyydettiin tietoa siitä, milloin mahdollinen epäasiallinen käytös oli tullut seuran ja/tai liiton tietoon sekä miten he olivat asiaan puuttuneet.

Voimisteluliiton kurinpitolautakunta käsittelee tapauksen kuukauden kuluessa.

– Olemme hyvin pahoillamme siitä, että osa voimistelijoista on joutunut kokemaan huonoa valmennuskulttuuria. Voimisteluliitossa meillä on nollatoleranssi minkäänlaisen epäasiallisen käyttäytymisen tai häirinnän suhteen ja tällainen käytös täytyy ehdottomasti kitkeä pois. Tehtävämme on luoda avoimuuden kulttuuria, jossa tärkeää ihmisten kunnioittaminen, yhteisöllisyyden rakentaminen, yhdenvertaisuus ja positiivisen minäkuvan vahvistaminen, toteaa Voimisteluliiton puheenjohtaja Kaisa Vikkula tiedotteessa.

Heikkilän valmennuskeinojen kuvaillaan herättäneen pelkoa. Voimistelijoiden mukaan Hän on kiroillut ja huutanut sekä haukkunut ja nöyryyttänyt suojattejaan useissa harjoituksissa.

Heikkilä on valmentanut tamperelaisen Minetit-voimistelujoukkueen kahdesti maailmanmestariksi.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

HIFK ja IFK Mariehamn lauantaina tulessa! Lue ennakko & käytä edut hyväksesi!