Suomen Voimisteluliiton hallitus on päättänyt käynnistää sisäisen kurinpitomenettelyn valmentaja Titta Heikkilän toiminnan johdosta.

Voimisteluliitto antoi joulukuussa Suomen urheilun eettiselle keskukselle toimeksiannon, jonka tarkoituksena oli selvittää julkisuudessa olleita epäilyjä valmentaja Heikkilän epäasiallisesta käytöksestä tämän maajoukkuevalmentaja-ajalta. Samalla pyydettiin tietoa siitä, milloin mahdollinen epäasiallinen käytös oli tullut seuran ja/tai liiton tietoon sekä miten he olivat asiaan puuttuneet.

Voimisteluliiton kurinpitolautakunta käsittelee tapauksen kuukauden kuluessa.

– Olemme hyvin pahoillamme siitä, että osa voimistelijoista on joutunut kokemaan huonoa valmennuskulttuuria. Voimisteluliitossa meillä on nollatoleranssi minkäänlaisen epäasiallisen käyttäytymisen tai häirinnän suhteen ja tällainen käytös täytyy ehdottomasti kitkeä pois. Tehtävämme on luoda avoimuuden kulttuuria, jossa tärkeää ihmisten kunnioittaminen, yhteisöllisyyden rakentaminen, yhdenvertaisuus ja positiivisen minäkuvan vahvistaminen, toteaa Voimisteluliiton puheenjohtaja Kaisa Vikkula tiedotteessa.

Heikkilän valmennuskeinojen kuvaillaan herättäneen pelkoa. Voimistelijoiden mukaan Hän on kiroillut ja huutanut sekä haukkunut ja nöyryyttänyt suojattejaan useissa harjoituksissa.

Heikkilä on valmentanut tamperelaisen Minetit-voimistelujoukkueen kahdesti maailmanmestariksi.